Közlemény

Az európai civil társadalom türelmetlenül várja, hogy a sorsát érintő legfontosabb kérdésekben az Unió mielőbb hozzon hatékony intézkedéseket. Az Európai Parlamenti képviselők legfontosabb feladata most, hogy döntsenek olyan kérdésekről, amelyek megszüntetik Ukrajna további destabilizálódását és elhárítják az Unió gazdasági válságának esetleges visszatérését.

Ezért is furcsa, hogy az Európa Parlament most azt tartja a legfontosabbnak, hogy a jövő héten, kedden, Strassburgban Magyarországról vitatkozzanak.

Magyarország túl van az önkormányzati választásokon. Ennek eredményeként harmadízben is bebizonyosodott, hogy a választók nagy többsége egyetért a kormány által képviselt magyar úttal, amely a politikai ideológiákat és izmusokat egyre jobban háttérbe kívánja szorítani. A kormány az Európai Unióval, a megválasztott új önkormányzatokkal szorosan együttműködve, kivétel nélkül minden polgár érdekében a közjó megvalósításáért kíván munkálkodni.

A CÖF-CÖKA szerint a magyarországi civilek nem kívánnak az EU-ban ülő egyes hangadó képviselők pártpolitikai ambícióihoz segítséget nyújtani.

Most ismét úgy fest, hogy az Európai Unió parlamentje nem a közösség elsődleges szolgálatát végzi, hanem az előrángatott kettős mérce alapján kipécézett tagországok megregulázását tekinti fő feladatának.

Tiltakozunk a jövő héten, kedden sorra kerülő, Magyarországról szóló, Európai Parlamentben megrendezendő képviselői vita lefolytatása ellen!

CÖF-CÖKA Vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!