Közlemény

Az Egyenlő.hu – a modern szakszervezet CÖF-CÖKÁ-hoz eljuttatott levelében szellemi honvédőink támogatását kérte a kereskedelmi üzletek december 24-i zárva tartását javasolva.

A javaslatot támogatjuk értékelve, hogy a kereskedelemben dolgozók napi három műszakban szolgálják a vásárlókat. Tudjuk, hogy nekik is fontos családjaik összetartása, ellátása és az együttlét.

A kormány a munkaszüneti napok meghatározásánál más szakterületen dolgozóknak, karácsonyi ünnepek előtt, hatnapos pihenőidőt tesz lehetővé.

A CÖF-CÖKA össztársadalmunk szolidaritásának híve. Az érintett területen munkavállalókért kiálló kormány, a cégek tulajdonosai és a dolgozói érdekképviseletek együttes szép gesztusa lehet az a megállapodás, amely biztosíthatja a kereskedelemben dolgozóknak és családjainak is a december 24-i pihenőnapot.

Polgáraink összefogása révén megoldható, hogy december 23-ig ünnepi vásárlásainkat befejezzük. Ez azt is jelenti, hogy az érintett kereskedelmi vállalatoknál a bevétel és profit éves szinten nem csökken.

A modern kor vívmánya az egyre szélesedő házhozszállítás, valamint az 1-10 fő munkaerőt alkalmazó kisboltok folyamatos szolgáltatása, amelyek nyitvatartásukat saját maguk dönthetik el.

A karácsonyi ünnepekre való tekintettel most lehetőségünk nyílik arra, hogy egy pihenőnappal megajándékozzuk mindazokat, akik egész évben biztosítják zavartalan vásárlásainkat.

CÖF-CÖKA vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!