Közlemény

http://atlatszo.hu/2014/03/17/a-kormanypartok-jobban-teljesitenek-az-adofizetok-penzenek-elkampanyolasaban/

A Transparency International téved, amikor a CÖF-CÖKA ismeretterjesztő plakátjait és szórólapjait a FIDESZ kampány részeként határozza meg.

Súlyos csúsztatás összemosni a FIDESZ-KDNP pártszövetség kampány kiadásait egy önálló civil alapítvány gazdálkodásával.

Alapítványunk a civil támogatók anyagi és erkölcsi segítségével, a szólásszabadság jegyében, tények felidézésével ismeretterjesztő tevékenységet folytat a társadalom tagjai részére.

A Transparency International CÖF-CÖKA-ra vonatkozó becsléssel megállapított pénzügyi adatai köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Szemben a TI-vel, alapítványunk belföldi adományokból gazdálkodik, és nem fogad el külföldről érkező pénzügyi támogatásokat.

A 2014-es országgyűlési választásokra a CÖF-CÖKA nem alakult át párttá, nem csatlakozott pártszövetségekhez, szemben más „egyperces” civil közösségekkel. Megtartottuk civil szuverenitásunkat, ellentétben sok más ál-civil vezetővel, akik most egy ideiglenesen összetákolt pártszövetségben ágaskodnak a hatalomért.

Kérjük és felszólítjuk a hiteltelen „kutatási eredmények” felhasználóit, hogy tartsák be a demokrácia szabályait, és a jövőben ne kutakodjanak a civil emberek közösségi pénztárcájában.

Alapítványunk törvényesen működik. Egyrészt betartja a rá vonatkozó jogszabályi előírásokat, másrészt él az őt megillető jogokkal.

Ha civil szervezetünk áttételesen a FIDESZ-KDNP Szövetséget támogatja, és nyilvánosságra hozza azokat a tényeket, amelyek ezt a véleményt alátámasztják, nem tesz mást, mint jogait gyakorolja. Arról nem tehetünk, hogy az ellenzéki pártok nem tudhatnak maguk mögött hasonló jelentőségű civil erőt. Erről a kudarcról nem a CÖF-CÖKA létezése, hanem a polgárokat félrevezető, megújulni képtelen, hiteltelen baloldali politikai vezetők tehetnek.

 

CÖF-CÖKA vezetősége

 

 

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!