Köszönet

Tisztelt CÖF-CÖKA Vezetősége!

Köszönöm, hogy megtiszteltek azzal, hogy befogadtak, s ezt a beszámolót elküldték, s elolvashattam! Nagyszerű volt a febr.5-én megrendezett, értékelő rendezvény, amelyen részt vettem. Élvezettel hallgattam az előadókat! Szívből örülök, hogy ifj.Lomnici Zoltán elvállalta a szóvivői tisztet, nem beszélve Fritz Tamásról, akinek munkásságát nagyra értékelem, csakúgy, mint az Önét, Csizmadia úr! Kiváló eredményeket ért el a civil társadalom az Önök fáradtságot nem ismerő tevékenységével. A munka oroszlánrészét Önök végezték újságíró barátaikkal s az e táborba tartozó politológusokkal, médiával, s munkatársaikkal. Kreatívak és ésszerűek a a kezdeményezéseik!
Kiemelkedően fontosnak tartom a lengyel barátainkkal történő összefogást, mert az Ő barátságuk őszinte, bennük bízhatunk! Szorosak a történelmi kötelékek, amelyek összekötnek bennünket! Politikai szempontból is nagy jelentőségű ez a szövetség, mert így erősebbek vagyunk. A békés megoldás mellett azért erőre is szükség van! Így már nem lehet olyan könnyen lesöpörni bennünket Európa térképéről. Az érdekeink közösek: az önálló, független nemzeti lét megtartása.

Természetesen Nyugatnak sem fordíthatunk hátat. A Miniszterelnök úr nagyon okos politikával építi a hidat Kelet és Nyugat között, bár ez most egy libikóka,amelyet igyekszik egyensúlyban tartani. Nyugaton a németekre tudunk támaszkodni. persze fontos az USA-val való óvatos, partneri viszony. A szelet ki kell fogni a vitorlából!

Döntő jelentőségű számunkra Putyin és Oroszország megnyerése,bármennyire nem örülnek ennek az emberek.Nekünk most okosnak kell lenni! Ez szolgálja nemzeti érdekeinket! A múlthoz kapcsolódó érzelmeinken felül kell emelkedni, s a jelenlegi orosz vezetéssel a jó együttműködés a célravezető! Fontos, hogy Putyin jól érezze itt magát, legyen komfort érzete! Nem tudom, mennyi időt tölt itt, de az az érzésem, hogy gyengéje a színház világában jártas szórakoztató partner, esetleg a vadászat, s az azt követő vacsora, mely kiváló alkalom az eszmecserére!

Fontos számunkra a keleti rokon népekkel való szövetség. Kelettől félnek, mert ott lelkileg, szellemileg érettebbek az emberek, s ez nagy belső erőt ad. A velük való együtt gondolkodás emeli a közös szellemi erőt, amely megerősít bennünket.

Kelet felé is ki kell nyitni a kapukat, ott vannak az igazi szövetségeseink, hiszen mi Keletről jöttünk, s ezt Nyugat mindig rossz szemmel nézte! Közép- Európában csak lengyel barátainkra számíthatunk!

Nálunk is fontos lenne a nemzettudat tágítása, erősítése. Az elmúlt századokban ezt sikeresen kitörölték az emberek tudatából, s ezt csak hosszú gyakorlással lehet ismét előhozni a tudatalattiból, mert ez azért ott rejlik minden emberben. Mindig a lelkierő határozza meg egy ember, egy nemzet nagyságát! Csak az erős lélekben, szellemben erős a test is!

Elnézést kérek a hosszú eszmefuttatásért, de hátha van benne valami apróság, amit tudnak hasznosítani!
Tisztelettel, szeretettel üdvözlöm CÖF-CÖKA Vezetőségét, Munkatársait!

B. Gy-né

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!