Karácsony előtt megjelent Mr. Nyugodt Erő című, Dr. Boross Péter egykori miniszterelnökkel készített interjúkötet.
Január 6-án az M5-ös csatornán az „Ez itt a kérdés” című műsorban beszélgetett Boross Péter és a kötet készítője Koltay Gábor rendező.

A 100 éve történt trianoni gyalázat kapcsán igen fontos gondolatok olvashatók a kötetben és hangoztak el a beszélgetés kapcsán is.

A könyv beszerezhető: Püski Könyvesház Bp. 1013. Krisztina krt. 26.
Tel.: /06-1/ 214 39 05

Részlet: “Három évtizede figyelem Boross Péter egykori miniszterelnök közéleti megnyilvánulásait, a történelmi kérdésekben tanúsított nyílt és őszinte állásfoglalásait, amellyel rendre vitákat generált a magyar közéletben. Ugyanis még mindig nem merünk tabuk nélkül beszélni a XX. század történéseiről, olyan mértékű a tudatlanság és az ezzel együtt járó tartózkodás, sőt félelem az őszinte beszédtől. A rendszerváltozás óta elhíresült „nyugodt erő” fogalmát számomra ő testesíti meg. Érveivel, ismereteivel, saját életútjának tapasztalataival hitelesített, mély hittel teli felismeréseit, véleményét, a szó nemes értelmében vett konzervatív világnézetét mindannyiunknak tisztelnünk kell.
Most, amikor a trianoni békediktátum 100. évfordulójára készülve újra átgondoljuk, hogy mi történt velünk, magyarokkal az elmúlt század során, magától értetődő módon faggatjuk mindazokat, akik személyes tapasztalatuk segítségével megvilágítják számunkra az események menetét, az összefüggéseket, a szereplők lehetőségeit és cselekvési korlátaikat, amelyek nagyrészt az ősbűnhöz, Trianonhoz vezethetők vissza. Így jött létre a többszöri, estébe nyúló beszélgetés, amely a készülő interjúfilm alapjául szolgál.
A beszélgetéseken a történelem és a közélet iránt ugyancsak érdeklődő barátunk, a Horthy Miklós Alapítvány létrehozója, Kocsis Sándor is részt vett. A leírt anyagot, kiegészítve korábbi beszélgetéseinkkel, fontosnak tartottam kötet formájában is megjelentetni, különösképpen Trianon ’100 előestéjén és a rendszerváltozás 30. évfordulóján. Kevés olyan kiemelkedő közéleti személyiségünk van, akik ilyen nyíltsággal és határozottsággal vállalják véleményüket, s ezáltal az esetleges polémiákat, mindannyiunk
okulására, megszívlelendő tanulságként a jövő számára. Magyarország korábbi miniszterelnökének szavaira érdemes figyelnünk, ha világunkat, mely természetszerűleg a múltban gyökerezik, szeretnénk jobban megérteni. ” (Koltay Gábor)

„Ez itt a kérdés” című műsor felvétele
https://mediaklikk.hu/video/ez-itt-a-kerdes-2020-01-06-i-adas/#