Kettős látás

Magyar Nemzet
Pilhál György

Az egész fővárost beterítő kampányt indított hétfőn a Városháza, hogy felhívja a figyelmet: alapvető budapesti közszolgáltatások kerülhetnek bajba a kormányzat elvonásai miatt. Karácsonyék szerint a kabinet iparűzési adó-megfelezése nyomán hamarosan le fog gatyásodni Budapest. Nagyjából ezzel egy időben a Gyurcsány-párt is tüzes nyilatkozatot adott ki, miszerint politikai büntetőhadjárat zajlik az önkormányzatok, legfőképp Budapest ellen. Ezzel a válságos időben – írják – támogatás helyett utolsó bevételeiktől fosztja meg szegényeket a piszok Orbán-kormányzat. De nyugodjon meg mindenki – közli a hatpárti demokrata szövetség nevében a DK –, a 2022-es kormányváltás után majd rend lesz.

Arról sem a közlemény, sem a plakátkampány nem ír, hogy a tavalyi 85 milliárd forint után idén már 116 milliárdot kapnak a kerületek és a főváros a kormánytól, amely emellett a 3-as metró folyamatban lévő felújításának teljes, 200 milliárdos költségvetését is fizeti, egyéb támogatásokról már nem is beszélve. Arról sem olvashatunk a háborgóktól, hogy a fővárosnak jelenleg 134,98 milliárd forintja van állampapírban, készpénzállománya pedig több mint nyolcvanmilliárd.

Meg arról sem, hogy főpolgármester úr nemrég 41-ről 55-re növelte tanácsadóinak számát, kistafírozott brüsszeli irodájának költségeit (itt „dolgozik” komálósa, Jávor Benedek) pedig nemrég 37 millióról 112 millióra emelte. Szegről-végről ideilleszkedik az a hír is, hogy a BKK hétfőn bejelentette: lezárult a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás; ötmilliárd forinttal lesz majd drágább a munka, mint lett volna Tarlós István idején.

A cifra kommentárt a kedves olvasóra bízom.

https://magyarnemzet.hu/tollhegyen/kettos-latas-9250784/

 

 

 

Szerző
CÖKA

“Kettős látás” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Gy és K szemérmetlenül hazudnak… Ez nem ellenzéki politika, ez becstelenség, amit művelnek! Nagyon bízom benne, hogy 2022-ben a magyar választók odafigyelnek és kiejtik a politikából ezeket a becstelen DK-ás csalókat és a hozzájuk csatlakozó mindnyájukat! Elégedettek vagyunk a Kormányunk vezetőjével és a csapatával.

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!