Karácsony átvág

Magas vagyok és kövér. Viszont nekem nincs a mások által vezérelt bizonytalan ember zavart vigyora a képemen. Ezt illett megjegyeznem, mielőtt leszállok Karácsony Gergely szintjére, a balliberális viccelődés éjsötét bugyraiba. Mert voltak ott komoly dolgok is, amelyek első ránézésre elsikkadtak a méretes otrombaság árnyékában. Egy illusztráció is kísérte a semmittevésbe beleszürkült főpolgármester hírhedt interjúját a The Economist című lapban. Ezen a tehetetlen teszetoszaságáról közismert magas és sovány ember a valóságtól teljesen elrugaszkodott módon úgy tesz, mint aki dolgozik: bontja azt a képzeletbeli talapzatot, amit az Orbán Viktor iránt érzett olthatatlan gyűlölet húzott fel a bomlott baloldali elmékben a „diktátor” több emelet magas szobra alá. Ugye, milyen vicces?

De a lényeg a munkaterületet körbevevő kerítés szimbolikájában rejlik. Az ugyanis kísértetiesen hasonlít a migránsáradatot megállító határvédelmi műtárgyra, hétköznapi nevén a kerítésre. És ezt a kerítést jól láthatóan átvágta a főpolgármester. A felsértett védmű képét figyelve viszont rögtön sorjázni kezdenek a kérdések, amelyekből kikerekedne egy újabb interjú, bár erre a tutyimutyi, még nem is jelölt jelölt nyilván nem vállalkozna. Azért a magunk megnyugtatására tegyük föl mégis ezeket a kérdéseket.

Igaz lenne az a meglátásunk, miszerint a szedett-vedett hazai baloldal, ha valamilyen balsors következtében hozzáférne a kormányrúdhoz, azzal kezdené, hogy ledózerolná a kerítést a déli határon? Maguktól tennék ezt vagy parancsra? Mindig is azt gondolták, hogy a védekezésnek ez a módja felesleges, a migráció hasznos és támogatandó, csak politikai haszonszerzés céljából hazudták a választópolgárok képébe, hogy eszük ágában sincs kerítést bontani?

Vagy ez a feltétele a külföldi segítségnek, amelyben bízva el akarják söpörni az „Orbán-rezsimet”? 

Ez az ára a sok hazaárulással felérő feljelentgetés figyelembevételének, a jogállamisági procedúráknak, a hetes cikkellyel fenyegetőzésnek az uniós elvtársak részéről?

Mi vagy te, Karácsony Gergely? 

Egy brüsszeli dróton rángatott ostoba fajankó, egy koszlott kesztyűbáb Gyurcsány hórihorgas ujjain vagy egy velejéig romlott, hazug politikai kalandor, aki meggyőződésből szolgál idegen érdekeket?

Nem lepne meg az sem, ha minden így egyszerre igaznak bizonyulna.

Ne feledjük el, hogy miközben az elbaltázott vakcinabeszerzés következményeitől szenved az Európai Unió, a nemzetközi baloldal alig várja, hogy újra napirendre vehesse a kötelező kvóták, a migránsok ide-oda telepítésének ügyét. Ezenkívül csak egyetlen dolog érdekli őket hasonló intenzitással, a gender és az LMBTQ ügye. Magyarország Orbán Viktor vezetésével mindkét kérdésben markánsan eltérő állásponton van, mint az uniós többség. Ezért nincs nálunk szerintük demokrácia, ezért nincs jogállam, ezért beszélnek rendszerszintű korrupcióról korrupt gazemberek velünk kapcsolatban. És jól kivehetően azért állt be a moslékkoalíció valamennyi tagszervezete ebbe a kórusba, azért szolgálja egyre gátlástalanabbul ezeket a törekvéseket, mert az onnan remélt segítség nélkül teljes mértékben esélytelenek a belpolitikai küzdelemben.

Nem tudni, előre egyeztetett fricska volt a kerítéses rajz vagy üzenőfüzetnek használta a globalista háttérhatalom a The Economist felületét, hogy ne feledje senki az Orbán-fóbia végső értelmét. De tulajdonképpen mindegy is. Az, hogy Karácsony Gergely hagyta ilyen környezetben megjelenni ostobácska gondolatait, mindent elárul politikai formátumáról. Az a helyzet, hogy nem sovány, hanem inkább súlytalan. De ettől még rengeteget tud ártani

https://magyarnemzet.hu/ahelyzet/karacsony-atvag-9785996/

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!