Jegyzetek a Koránról

Tisztelt Címzett,

Matematikus és programozó vagyok. Végzettségem reál irányultságú és a szakmámban dolgozok. Nem rendelkezek iszlámmal kapcsolatos képzettséggel, ám a migránshelyzet gondolkodásra késztetett. Magam körül a román világot látva nap, mint nap tapasztalom elődeink hibáit és attól tartok, hogy fennáll a veszélye annak, hogy ismét elkövessük elődeink hibáit, de ezúttal még az általam tapasztalt következményeknél is sokkal súlyosabb, az egész Európai Civilizációt veszélyeztető helyzet küszöbén állunk, vagy talán már át is léptünk rajta.

Másfél éve volt egy hónapokon át tartó hosszú vitám egy volt magyar parlamenti képviselővel, aki annak az illúziónak a megteremtésén fáradozott, hogy az iszlám egy félreértett vallás, amelyiknek megvannak a maga szélsőségei, de alapjában véve egy élhető, békés vallásról van szó. A vita kezdetekor még nem söpört végig Európán az a terrorhullám, ami sajnálatos módon azóta megtörtént. Mivel a vita egy zárt értelmiségi kör vitája volt, az abban részt vevő személyek nevétől, illetve a vita konkrét tartalmától, valamint a vita kapcsán felmerült gyanúmtól el kell tekintenem, de azt úgy gondolom, hogy elmondhatom, hogy a vitapartnerem a témakörben mély tudással rendelkezik, leginkább egy iszlám hitű nemzet tekintetében. Én ezzel szemben nem rendelkeztem tudással a tárgykörben, de felfigyeltem az értelmiségi kört érő iszlámbarát manipulációra, amely leginkább a vitapartnerem szaktudása iránti köztisztelet miatt vált hatékonnyá.

Értelmes emberekről beszélek, akiknek hiába hívtam fel a figyelmét a szent megtévesztés fogalmára, amely önmagában véve ellehetetlenít bármiféle együttélést iszlám hitű és „hitetlen” közösségek között. Hiába mondtam nekik, hogy ha az „igazhitű” a „hitetleneket” Allah engedelmével megtévesztheti, akkor még ha nem is erőszakosak, de egy szerződést, vagy akármilyen egyezményt bajosan lehet megkötni velük, mert az irányunkba tett vállalásaikat nem érzik kötelező jellegűnek. Az én konkrét érvem nem talált válaszra, csak a probléma bagatellizálásáról volt szó, illetve ad hominem arra lettem emlékeztetve, hogy én ilyen képzettséggel nem rendelkezek.

A kérdést nem hagytam annyiban. Nem azért, mert zavartak volna az álérvek, sokkal inkább azért, mert még az értelmiségi köröket is őspatkány: a tudatlanság és a kritikátlan tájékozódás által terjesztett kór tartja rabul. Ha ez így megy tovább, akkor nem fogjuk tudni a kellő lépéseket meghozni annak érdekében, hogy a veszélyt elhárítsuk, vagy legalább mérsékeljük. Ezért elolvastam a Koránt dr. Mihálffy Balázs fordításában és dr. Ali Sina munkásságát is tanulmányozom. A Korán elolvasása kapcsán nem csak azt tapasztaltam, hogy a gyanúm beigazolódott, hanem sokkal súlyosabb a helyzet, mint amilyet eredetileg feltételeztem. Az iszlám jellege terjeszkedő és politikai. Ali Sina Understanding Muhammad v4 című könyvében található gondolattal zárom levelemet:

Az iszlám civilizáció egy oximoron, az iszlám terrorizmus redundancia.

Üdvözlettel,

L. Á.

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!