Javaslat – Sargentini-jelentés ügyben

Tisztelt CÖF-CÖKA!

A tegnapi nap (szept. 12.)  után javasolom, hogy a CÖF-CÖKA állítson össze egy  kérdőívet, mely Sargentini 37 pontjából áll. Legyen civil „népszavazás” erről. 2-3 hónap időtartamig lehessen válaszolni rá, még jóval a jövő évi euro parlamenti választások előtt legyen lezárva. Az eredményt egy magyar népviseletbe öltözött küldöttség vigye el Strassburgba/Brüsszelbe és ünnepélyes keretek között adja át Sargentini asszonynak. Nemzetközi TV-s közvetítés biztosításával („a magyar nép megköszöni Sargentini asszonynak” … kezdettel). Eredményét tegyék közzé, nehogy le lehessen tagadni (hány ember válaszolt, mit válaszoltak, stb).

A CÖF-CÖKA a közeljövőben hívja meg Sargentini asszonyt az „író-olvasó” találkozók mintájára egy „vezető európai politikus – magyar választók/nép” találkozóra. Egy kisebb sportcsarnokot kellene kibérelni. Sargentini asszony mind a 37 pontját egy 5 perces összefoglalóval kezdené, ahol a hétköznapi emberek számára is érthetővé tenné, hogy mit ért pl. jogállamiság sérülése” alatt. Utána egy-egy ponthoz mondjuk 15 kérdést lehetne számára feltenni. A kérdések nem előre megírtak, hanem a helyszínen feltettek kellene, hogy legyenek, mert egyébként igen unalmas monoton duma lenne belőle (a parttalanság megelőzésre a kérdező 1 vagy 2 perc beszédidőt kapna). Lényeges kérdés, hogy Sargentini asszony is olyan fontosságúnak tartsa ezt a találkozót, hogy mind a 37 ponttal kapcsolatban válaszokat adjon annak a közönségnek, aki politikailag „fejlődni” szeretne, beérve „a fejlett nyugatot”. Tehát ne meneküljön el 10 perc múlva.

Biztosan sokakat érdekelne egy ilyen értékes munkát végző európai politikus válasza, elemzése egy – egy fontos kérdésben. Amint látják, nem hagyott aludni ez a probléma. Gondolom, másokat sem.

Üdvözlettel: V. L.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!