Jakab Péter a Jobbik elnöke

A Jobbik a MIÉP-ből alakult 1993 július 15-én.  Idézzük fel az alapító atyák szándékát ” Az alapító szerint, Antall József paktumot kötött az SZDSZ-szel, nem hajtotta végre legfontosabb választási ígéretét, a „nagytakarítást”, kiszorította a vezetésből a népi-nemzeti elveket valló politikát, és eszmeiséget. Fontos oka volt még a kiválásnak, az ukrán-magyar alapszerződés megkötése, mellyel Csurka és társai értelmezésében az Antall-kormány jelképesen lemondott a trianoni diktátum felülvizsgálatáról éppen abban az időben, amikor Németország újraegyesült, és három mesterséges államalakulat a (Szovjetunió,Csehszlovákia,Jugoszlávia) is szétesett, vagyis a párizsi és jaltai egyezmények érvényüket vesztették. A kiválás okai között szerepelt még az a vélemény is, amely szerint az MDF-kormány meg sem kísérelte a Kádár rendszer alatt felduzzadt külföldi államadósság elengedtetését.”

Ideológiájuk: Nemzeti radikalizmus, Konzervativizmus, Kereszténydemokrácia, Nacionalizmus, Antiglobalizmus, Eurószkepticizmus, Bevándorlásellenesség, Kivándorlásellenesség. Tehát Csurka szerint az MDF nem volt eléggé jobboldali, és magyar.

Majd újabb kiválás és megalakul a Jobbik 1999-ben amelynek alapítótagjai voltak: (Wittner Mária, Pongrátz Gergely, Tóth Gy. László, Lovas István)  és a párt 56-szellemiségére épült programot hirdetett meg,  mellette megalakult a Magyar Gárda 2007-ben, mint Hagyományőrző és Kulturális egyesület, jelképük lett az Árpád sávos zászló, a Turul madár, szorgalmazták a Trianoni békediktátum felülvizsgálatát. Szellemiségére jellemző volt, hogy csatlakozott a párthoz Pongrácz Gergely a Corvin-köz hőse. Sok közös rendezvénye volt – nemzeti ünnepeinken – a Fidesznek és Jobbiknak.  Majd jött Vona Gábor és megkezdődött a párt balra tolódása, a keresztény és nemzeti értékek megtagadása, összeborulás a baloldallal. Aminek természetes következménye volt, hogy szakadt a párt és megalakult a Mi hazánk mozgalom Toroczkai László vezetésével, visszahozva a MIÉP szellemiségét.

2020 amikor elérte a Jobbik az erkölcsi mélypontját, teljesen balra tolódott, megtagadta a nemzeti és keresztényi értékeket, vállalta, hogy a DK egyik alapszervezeteként működjön tovább annak a Jakab Péternek a vezetésével, aki sem erkölcsileg, sem morálisan nem alkalmas, hogy képviseljen és vezessen még egy baloldali pártot sem, még olyan áron sem, hogy teljes mértékben Gyurcsány és Dobrev Klára irányítása alá került. Személye méltatlan a magyar Parlamenthez, hisz az Országgyűlés hosszú történelme során Ő volt az első aki vette azt bátorságot, hogy letegezze a Miniszterelnök urat, beült a székébe, a Parlament lépcsőjén a többi ellenzékinek nevezett politikussal esküdt tett arra, hogy megbuktassa a törvényesen megválasztott magyar kormányt. Most, hogy megválasztották a Jobbik elnökének azt üzente a Miniszterelnök úrnak, hogy Ő lesz a rémálma. Ő az ország rémálma lett, ami arra sarkal bennünket, hogy jobban összefogjunk, még hatékonyabban és eredményesebben meg tudjuk szólítani a választókat, megértessük velük, hogy Jakab Péter a baloldali visszarendeződés egyik eszköze, aki talán maga sem érti, hogy mit miért tesz, a DK bábja, előkészítője annak, hogy a baloldalon két párt maradjon talpon a DK és Momentum.

Ezt kell megakadályoznunk 2020-ban.

Budapest. 2020. január 27.

V.Gy.

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!