Ismét lehet pályázni a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére

A Földművelésügyi Minisztérium szakmai felügyelete alá tartozó, agrárgazdasági területen működő – alapanyag-termeléssel, élelmiszer-feldolgozással és -szolgáltatással foglalkozó – szervezetek számára a szaktárca idén is pályázatot írt ki. A pályázati felhívás a Földművelésügyi Értesítő 2015. június 3-án megjelent hivatalos lapjában olvasható.

A Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére 2015. október 15-éig nyújthatók be a pályázatok. A kiírás igazodik az európai és magyar minőség díjak gyakorlatához, miszerint a vállalkozásnak a pályázat keretén belül el kell végeznie tevékenysége önértékelését. A vállalkozásnak rendelkeznie kell sikeres termékekkel és/vagy szolgáltatásokkal, elkötelezettnek kell lennie a minőségügy iránt, legyen minőségfejlesztési stratégiája, lehetőleg tanúsított minőségügyi rendszere, a vevők/üzleti partnerek és dolgozók elégedettsége mérhető legyen, valamint belső erőforrásaira alapuljon a folyamatos fejlesztés. A pályázónak kilenc értékelési területen kell bemutatnia a működését. A modell részletes leírása megtalálható az FM honlapján:
http://elelmiszerlanc.kormany.hu/palyazatok-dijak
Amennyiben a vállalkozás a modell alapján felméri, elemzi tevékenységét, a cég üzleti fejlődésének alapjait megteremtő információ birtokába juthat – függetlenül a Díj elnyerésétől. A sikeres pályamunka elkészítése érdekében a szaktárca szeptemberben felkészítő rendezvényt tart.
A pályázatok értékelése európai tapasztalatokkal bíró szakértők bevonásával történik, az esélyes cégeknél helyszíni szemlét tartanak. A Díj odaítéléséről a kilenctagú MAMD Bizottság javaslata alapján a Földművelésügyi Miniszter dönt. Díj a résztvevő pályázók közül legfeljebb öt, a legjobb eredményt elérő pályázó részére adható. A díjazottak oklevelet, emléktáblát és a MAMD védjegy használatának lehetőségét kapják. A Bizottság értékelését valamennyi pályázó megkapja, amely ösztönző lehet a nem díjazott résztvevők számára, hogy a szükséges fejlesztéseket elvégezzék, majd később – a Díj elnyerését remélve – újabb pályázatot adjanak be.

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!