Hozzászólások a Második hullám cikkhez

Tisztelt CÖF-CÖKA Vezetés!

Jó lenne, ha a maszkviseléssel kapcsolatban egészen konkrétan megfogalmazva lehetne olvasni, hallani, látni, hogy akkor helyes a maszk (vagy kendő/sál) használata, ha az orrot és a szájat egyidejűen eltakarja. Szerencsére az alábbi levélben egyszer megjelenik ez a pontos szöveg. Legtöbbször azonban csak azt halljuk, hogy szabályosan kell hordani a maszkot, vagy megemlítik azokat, akik szabálytalanul hordják. Ez az általános megállapítás vagy felhívás NEM  ELÉG!!!!!

Ugyanez okból, nem szerencsés  a szájmaszk megnevezés használata (időnként orvosoktól is lehet hallani).

A városi tömegközlekedésben, üzletekben nagyon gyakran látom, hogy még aki viseli is a maszkot, lehúzza az orráról és csak a száját takarja el.

Kérem, segítsék elő (az Operatív Törzs egyetértését és útmutatását kérve), hogy a maszkhasználat valóban elérje a kívánt hatást.

Üdvözlettel:

Dr. M.Zs.
Budapest

___________________________________________________________________________

Tisztelt Címzettek,

Tegnap délután a CAMPONA bevásárlóközpont emeleti részén az éttermeknél voltam ételt vásárolni.

Sajnos több árusító egység eladói sem viseltek maszkot, sem kesztyűt. De a vásárlók (sorban állók) többsége is maszk nélkül volt.

Én azért nem tettem szóvá, hiszen jól látható, hogy idős vagyok, és nem kívánom kitenni magam gúnyolódó megjegyzéseknek.

Üdvözlettel:

M-né S.V.

__________________________________________________________________________

HA AZ EMBEREK BETARTANÁK A TÖRVÉNYT…. ELKERÜLHETŐ LENNE A KÁOSZ !!!!!

P.L-né

___________________________________________________________________________

„A hazáért felelősen gondolkodó polgár” felveszi a maszkot, betartja a 1,5 m távolságot, és figyelmezteti a járművön mellette felszállót, utazót a hasonló magatartásra. Egyszer, max kétszer, mert többnyire nem idézhető választ kap!

Az, hogy az ellenőr „büntetheti” aki a járművön maszk nélkül utazik, halottnak szenteltvíz – már bocsánat. Először is, nincs ellenőr! Másodszor, nem büntet, mert nem tud! Aki jegy nélkül utazik, avval sem tud sok esetben mit kezdeni mert nincs nála igazolvány, nincs pénze, meg egyébként is – és jobb esetben leszáll a következő megállónál. Mert az ellenőrnek nincs tekintélye, sajnos eszköze sincs, mégsem vetemedhet tettlegességre, és mert a „kedvesutasok” inkább a renitens pártját fogják az ellenőr segítése és megtámogatása helyett!

De ez az élet minden területén így van, miért lenne éppen ez kivétel? Persze, a társadalmi ellenállás sem hagyható figyelmen kívül. Az iskolaőri rendszer még csak enyhe tervezet volt, mikor már egyes  „felelős” politikusok, újságírók, médiamunkások  támadták! Akiknek a gyereke többnyire nem a …..kerület és nem Kukutyinfalva hátrányos helyzetű tanulókkal megtűzdelt iskolájába jár. Sikerült is úgy lecsupaszítani, kiüresíteni,  hogy az iskolaőr max. megkérheti a nebulót, hogy édes gyerekem, viselkedj már tisztességesen!   És ha nem? Akkor mi történik? Eddig „csak” tanárt vertek, ezután bővül a paletta?

Sz. K.

___________________________________________________________________________

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!