A „Mélymagyar” című műsor margójára

Tisztelt CsizmaDia László!

Bayer Zsolt „Mélymagyar” című műsorában hallottam  és láttam Önt először. Nagyon örülök annak, hogy létezik egy olyan szervezet, mint a Civil Összefogás Fórum, amely a kormány szemléletével egyet ért és független minden párttól.

Nekem a fő problémám, hogy nincsenek olyan személyek a rokonaim és ismerőseim között akikkel számomra megfelelő és elfogadható módon folytathatnék beszélgetést, eszmecserét komoly kérdésekről.

Engedje meg, hogy néhány gondolatomat megosszam Önnel és ha ideje engedi, kérem, válaszoljon.

1., A világ egyik fő problémáját a pénzben látom. Ahhoz, hogy jól érzékeltessem mi is a fő gond egy, a pénztől eltérő példával szemléltetem. Ha van 10 zsemle és 15 fő között szükséges szétosztani és ők 15-en dönthetnék el ki mennyit kapna, mivel minden személynek eltérőek az érzéseik és az értelmi szintjük is eltérő biztos, hogy többüknek előnytelenül jutna a zsemlékből. A lehető legjobb szándékú ember a következőn gondolkodna: Mekkora legyen egy-egy zsemle, hogy mindenkinek elegendő mennyiségben jusson szükségletei szerint? A pénzzel, ha csak egyszeri elosztást nézek, 7-7,5 mrd fő között lenne szükséges elosztani és az érzelmi, értelmi különbözőségek miatt nagyon keveseknek jutna annyi, mint amennyire szükségük van, ha figyelembe veszem, hogy nagyjából mindig ugyanaz a pénz mennyiség áll rendelkezésre a világgazdaságban úgy, hogy az egyéni vállalkozónak, a mikro-kis-közép-nagy-óriás (multi) vállalkozásoknak az önkormányzatoknak, nemzetgazdaságoknak is nyereségre szükséges törekedniük képtelenség a megfelelő pénz mennyiség megléte. Közgazdasági értelemben sem nem áll rendelkezésünkre korlátlan mennyiségben a javak közül.

Az emberiség értelmét, tudását, szakértelmét tekintve megfelelő szinten állna ahhoz, hogy olyan embernek való létfenntartást hozzon létre, amelyben mindenki létbiztonságban él.

  1. A szakértelem és a „pénz hiánya” annak, hogy jelenleg ekkora tömegben érkeznek ide emberek (migránsok). Akik nem háborús övezetből származnak és nem terroristák, hanem gazdasági „menekültek”, olyan helyről jönnek, ahol úgy érzik, hogyha idejönnek és nem csinálnak semmit – nem dolgoznak – még akkor is jobb nekik itt, mint ott. Ha egy országban nincs megélhetési lehetőség, amint lehetőségük lesz rá számukra jobb helyre költöznek. Ahogy a gyerek mondókában van: „oda megyünk lakni, ahol tejet kapni”. Természetes emberi érzelem és jó emberi érzelem a szegényeken, szenvedőkön segíteni. A gond nem ez, hanem, hogy a segítő szándékkal valakik vissza élnek. A migrációt finanszírozzák valakik oly módon, hogy minket meg se kérdeztek szeretnénk-e, hogy ők ide jöjjenek. Látszatra nincs választásunk, mert sokan vannak és rossz érzésűnek titulálnak minket, mert szenvedőkön, szegényeken nem segítünk.

Ha az emberiségnek lenne egy minden nemzetet képviselő, főként szakértőkből, szakemberekből álló szervezete, amely felmérné, hogy a Föld mely helyein lehetne hosszú távon a szükséges javakat megtermelni a környezeti adottságokat figyelembe véve, a legfejlettebb technológiákkal, akkor ezen szervezet lehet, hogy valóban jónak tartotta volna ekkora embertömeg ideérkeztetését, de csak úgy, ha előtte itt is megtörtént volna az erre való felkészülés, míg itt a képzésük, ott a terület előkészítése a gazdálkodásra. Természetesen jó lenne, ha lenne ilyen szervezet és jó lenne, ha semmilyen pénz se játszana közre, mert nem lenne semmilyen pénz, csak a jó emberség. Jó lenne, de lehet-e?

Mit gondol az általam írtakról?

GY. B.

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!