Hol volt a PDSZ, amikor a baloldal 14000 tanárt tett utcára, 467 iskolát 283 óvodát záratott be?

József Felföldi bejegyzése

március 2., 7:30  ·

Szeretném előre leszögezni: az erőszakot mindig és minden körülmények között elítélem, a háborút pedig a politika rövidzárlatának tartom, ami még egy problémát nem oldott meg, s egyszer sem vitt előre egy nemzetet sem, helyette viszont meg annyiszor pusztulást, céltalan szenvedést és halált hozott magával járulékos veszteségként! Azt is szeretném leszögezni, hogy egyetlen olyan politikust vagy politikai irányt sem tudok támogatni, mely háborút szít, indít, vagy mélyít el!

Most pedig, hogy ezeket letisztáztam kimondom: Amerikát és Joe Bident legalább akkora bűnösnek tartom az Ukrajnában kialakult helyzetért, minden egyes ártatlan ember haláléért, minden gyermekért és édesanyáért, aki otthonát hátrahagyva fedél nélkül tölti az éjszakát, minden lerombolt értékért, mint magát a megszálló oroszokat, s a minden földi gonoszt megtestesítő Putyint!

Tény, hogy a grizzly medve nagyképű módon úgy hiszi, hogy erőfitogtatásával és agresszív fellépésével bármit megoldhat, hiszen egyszer már a markában volt fél Európa, de az is tény, hogy eleget húzták ennek a vén morcos medvének a bajszát az utóbbi időben, így várható volt, hogy a barlangjából kilépve ráront az őt fenyegető, tiszteletlenkedő támadóira.

S miután ez megtörtént ugyanezek a határokat nem tisztelő bajkeverők csodálkoznak, kegyetlen gyilkosoknak, vadállatoknak titulálják az oroszokat, öntik a fegyvert a védekezésre kényszerült népre, és olyan bénító szankciókat kezdeményeznek a megszállókkal szemben, melyek következményét bosszú formájában Európa fizeti majd meg.

Ügyes ez az USA! Meg kell hagyni mindig is az volt! Valamiért nagyon jó a marketingje, és mindig pont időben áll el a pofon útjából, hogy aztán végül más arcán csattajon az ütés, más háza, vára, otthona omoljon össze, s más veszítse el az életét!

Mi történt? S mi fog történni?

Az Egyesült Államok szépen fokozatosan körbe fegyverezte Oroszországot, beszivárgott és mindenféle érdek mentén összefonódott Ukrajna – orosz kisebbség ellenes – politikai vezetésével, majd tovább erőltette a NATO keleti terjeszkedését Ukrajna tagfelvételével. Magyarul belemászott egy másik nagyhatalom arcába, s igyekezett sarokba szorítani azt.

Fordított helyzetben, amikor az Szovjetunió próbált halálosztó fegyvereket telepíteni Kubába, akkor az USA sem válogatott az eszközeiben. Ez volt a kubai rakétaválság, melynek végén a szovjetek meghátráltak.

Miért ne léphetett volna most hátra Amerika?

Dehogy próbált! Kísérletet sem tett konfliktus csitítására! Inkább csak az olajat öntötte a tűzre, dobott egy kis csontot az ukránoknak fegyver és pénz tekintetében, evakuálta a sajátjait, s azóta is csak hergel, heccel, egészen addig, míg Európa belesodródik, majd összeroppan egy szörnyűséges háborúban, vagy legalábbis a gazdasági válság elmélyülése révén fizeti meg a háború költségeit.

Miközben a tengeren túl nem változik semmi, csak jön egy kis plusz megrendelés a fegyverpiacnak.

Az Egyesült Államok hatalmánál és befolyásánál talán csak megtévesztő képessége jelentősebb, mivel tehetséges módon még mindig képes magát a szabadság országának és a béke bajnokának pozicionálni, miközben csupán a második világháború lezárulása óta 60 háborúnak volt a részese vagy elindítója, és okozója!

Innen nézve nem az oroszok, s nem is Putyin az emberiség jelenlegi legnagyobb veszélyforrása, hanem a sunyi manipulátor, aki még most is a vesztünkbe hajt bennünket!

Nekünk európaiaknak pedig fel kellene mérnünk a valós veszélyt, hogy megálljt parancsoljunk egy erősen eszkalálódó, kontinenst fenyegető háborús helyzetnek, ahelyett, hogy fegyvert meg pénzt pumpálnánk a háborúba, ami végső soron bennünket fog elemészteni a valós bűnös helyett!

József Felföldi

Közszereplő