Sajtóközlemény

Büszkék vagyunk arra, hogy a Békemenet mára Európa egyik legnagyobb civil kezdeményezésévé nőtte ki magát. A Békemenet mögött álló összefogás nélkül nem jöhetett volna létre az a figyelem felhívó akció, amelyet a napokban elindítottunk. Mi, a Békemenet résztvevői és szervezői kötelességünknek tartjuk, hogy felhívjuk a magyar emberek figyelmét arra, hogy a múlt erői megpróbálnak visszatérni a magyar közéletbe.

Az elmúlt napokban megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a Bajnai – Gyurcsány szövetség ott folytatja ténykedését, ahol 2010-ben abbahagyta. Semmit nem változtak, ismét politikai hazugságokat terjesztenek, hogy eltereljék a figyelmet szégyenletes múltjukról. Cinikus gyanúsítgatással megpróbálják befeketíteni a Békemenet mozgalmát.

Visszautasítjuk a Bajnai – Gyurcsány szövetség újabb hazugságait és ahogy eddig, úgy a jövőben is eleget teszünk a civil szervezetekre vonatkozó törvényi kötelezettségeknek. Elfogadhatatlan ugyanakkor, hogy épp azok akarnak minket elszámoltatni, akik mind a mai napig nem számoltak el a magyar emberek felé és nem néztek szembe szégyenletes politikai múltjukkal.

Az a szűk klikk támadja most a Békemenetet, amely néhány év alatt tönkretette az országot. A Gyurcsány – Bajnai szövetség súlyos adósságba verte a magyar embereket. Már a válság kirobbanását megelőzően sok ezer milliárd forint hitelt vettek fel a mi nevünkben, minden magyar ember – saját akarata ellenére – 1,2 M Ft adósságot halmozott fel. Ennek következtében, mire a válság kitört, Magyarország véglegesen legyengült és adócsapdába került.

Az ország eladósítása szégyenteljes gazdasági teljesítménnyel párosult. A szocialista szakértelem mítoszát alapjaiban rengeti meg, hogy a szocialista kormányok egy időszakában 7 %-kal csökkent a magyar gazdaság. Gyurcsány – Bajnai szövetség a felelősséget az emberekre hárította. Megsarcolták a bérből és fizetésből élőket, a nyugdíjasokat és a gyermekes családokat. Velük fizettették meg kártékony kormányzásuk árát, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon neve a megszorítások szinonimájává vált.

A civil társadalom képviselőjeként felszólítjuk a Gyurcsány – Bajnai szövetséget, számoljon el múltbeli tetteivel és hagyjon fel a sok százezer civil alkotta Békemenet támadásával.

Kampányunkat minden eddiginél időszerűbbnek érezzük és folytatjuk annak érdekében, hogy Magyarország ne lehessen többé következmények nélküli ország.

a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöksége

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!