Gyökérkezelés

Nincs más út, gyökérkezelésre van szükség! Lássuk be: ha az Európai Unió – és benne nemzetünk – fogatlan oroszlánná válik, itt a vége, és nem lesz, aki fusson véle.

A miniszterelnök jól döntött Brüsszelben, hogy bölcsen kikéri a parlament és azon keresztül a polgárok véleményét az európai közös út mikéntjéről. Nem lehet kétséges, hogy szuverenitásunk csorbulása nélkül nincs lehetőség az időnyerésre, márpedig most erre van szükség. Aki időt nyer, életet nyer. A gyökérkezeléshez idő kell.
A szocialista és liberális ellenzék persze kórusban foghúzást kiált. Ők bíznak abban, hogy árulásukért, mint a pénzhatalom korlátlan kiszolgálói, bőséges ellenszolgáltatást kapnak, és a júdáspénzből előbb-utóbb még a hatalmat is visszaszerezhetik. A fogatlanok meg hadd pusztuljanak (lásd a szocialisták szociális érzékenységét). Ahogy ezt az őszödi beszéd igazolta, az ellopott nemzeti vagyonból bőven jut korszerű protézisre – de ezt a márkás cikket tessenek inkább külföldön megvásárolni, hiszen az offshore cégekből kifizetett összeg adómentes, és még áfát sem kell fizetni.
Külső és belső ellenség akad bőven. Ezt látva a civil emberek félreverték a Kárpát-medence harangjait és összegyűltek. 2011. december 9-én a Parlament Felsőházi Termében a nemzet civil társaságainak háromszázötven vezetője hitet tett arról, hogy vállalják a gyökérkezelést. Megalakult a Kárpát-medencei Civil Együttműködési Tanácskozás és annak munkacsoportjai. Támogatják a spekuláció és a korrupció kiűzését a gazdaságból. A munka alapján működő társadalmi fejlődésben érdekeltek, és ahhoz hozzáteszik önkéntes munkájukat is.

A nemzetépítést és a szellemi honvédelmet közösen kívánják szolgálni. A kormány mögé állnak úgy, hogy az egymással és a kormánnyal közös párbeszéd során megalkotott törvények és kijelölt feladatok együttes végrehajtását szorgalmazzák.

Nyitottak minden pártpolitika-mentes javaslat előtt, és örömmel fogadják maguk közé a tenni akaró, aktív polgártársaikat.

Közvetítő szerepet vállalnak abban, hogy közös nyelvünk és kultúránk talaján, a múlt értékei a jelenben született eredményekkel együtt eljussanak az arra igényt tartó nemzettársainkhoz. A remény a családok három generációjának aktivitásában és összefogásában gyökerezik. Az öngondoskodás és a lokálpatriotizmus erősítésével a kóros társadalmi és gazdasági hatásokkal szemben fokozni lehet a nemzet immunitását. A felelősségükre ébredt civilek állnak elébe a fájó gazdasági döntéseknek is, hiszen a történelmi régiók civilszervezeteinek összefogása bizonyítja legjobban, hogy a nemzet ennél nagyobb megrázkódtatásokat is túlélt már.

Igen, most átmenetileg fájni fog. De ha ezt a tehertételt a nemzet lelki közösségének segítségével elviseljük, akkor megerősödve szerezzük vissza méltó helyünket a világban, és ismét példát mutató polgárai lehetünk az öreg kontinensnek. A magyarság újabb ezeréves jövőjének a megalapozása múlik most rajtunk.

Kitartásra, szívós munkára hívunk minden magyart, aki a fentiekkel egyetértve a közös cselekvés híve.
Rajtunk múlik, hogy a Civil Együttműködési Tanácskozás munkaközösségként nemzeti összetartozásunk, hűségünk és reményünk méltó megjelenítőjévé váljon.

Csizmadia László
a Kárpát-medencei Civil Együttműködési Tanácskozás elnöke  

Forrás: Magyar Hírlap  2011.12.14.

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!