Ryszard Kapuściński úr és
Tomasz Sakiewicz úr
részére
Tisztelt Barátaink!

Vasárnap a lengyel nép választásával új irányt adott hazájának. Történelmi győzelmet aratott a PIS, amely önállóan is képes a kormányalakításra.

A Gazeta Polska klubjai és a CÖF-CÖKA-CET támogatói immáron négy éve szoros kapcsolatot tartanak fenn, biztosítva a nemzeti, konzervatív érzelmű lengyel és magyar civil polgárok együttműködését.
A két szabad ország az évek során együtt ünnepelte szuverenitásának és identitásának szabadságát.

Eljött az idő, amikor a lengyel társadalom 1989 óta egyedülálló módon kizárta országgyűléséből a kommunista és liberális pártokat. Ezzel egy időben Lengyelország és Magyarország függetlenségének megőrzése mindkét nemzet fontos feladata az Európai Unió keretei között.

A jövőben a visegrádi országoknak karöltve kell együttműködnie a volt szovjet gyarmati sorban majd félévszázadig elnyomott kelet-közép európai polgárok érdekvédelméért. Az újonnan választott lengyel vezetés e munkának, Magyarországgal együtt, élharcosa lehet.

Gratulálunk a PIS győzelméhez, amitől azt is reméljük, hogy a civil szervezeteink közötti kapcsolat még erőteljesebbé válik.

Tisztelt Barátaink!

November 11-én több mint 200 magyar civil látogat Krakkóba, hogy együtt ünnepelhesse Önökkel Lengyelország függetlenné válását. Örömmel veszünk részt a megemlékezéseken, a közösen megtartandó sajtótájékoztatókon, koszorúzásokon és a lengyel-magyar irodalmi esten.

A velünk utazó újságírók (Magyar Hírlap, Magyar Idők) szívesen készítenének interjút Jaroslaw Kaczynski pártelnök úrral és Önökkel. Reméljük, hogy a program megszervezése során erre is lehetőség nyílik.

Éljen Lengyelország és a lengyel-magyar barátság!

Budapest, 2015. október 26.

Dr. Csizmadia László
CÖF-CÖKA-CET elnök

 

A levél lengyel nyelven:
2015.10.27. Letter