Fontos érvek az olimpia mellett

Kedves CÖF,

Érvek az olimpia megrendezése mellett

Bevezető gondolatok

A „momentum” mozgalom válaszoljon arra a kérdésre, hogy valójában mit akarnak? Népszavazást kiíratni, vagy pártot alakítani, amihez az olimpiával, kapcsolatos aláírásgyűjtéssel akarnak támogatókat gyűjteni?

Részemről határozottan követelem, hogy senki ne használhassa a sportot, politikai előnyszerzésre, vagyis a „momentum”, ne alakulhasson párttá! Főleg így, a közelgő 2018-as választások közeledtével, ne tudjanak zűrzavart kelteni új „műhold” pártocskák imigyen való megalakítása által, se a népet ne tudják politikailag megosztani, egy, a sporttal, (vagy az olimpiával), kapcsolatos kérdés által!

Önök indítsanak egy olyan népszavazást, miszerint senki ne használhassa a sportot, (sem pedig az olimpia rendezését), semmilyen politikai előny szerzésére, sem pártalakításra-, sem pedig üzletelésre! Esetleg alkossanak egy ilyen törvényt!

Egyébként nem dönthetnek a budapestiek a magyar nemzet, illetve Magyarország helyett, ugyanis az olimpiákon nem városok vesznek részt, hanem országok, illetve, biztos vannak olyan magyar olimpikonok is és magyar szurkolók is, akik nem budapestiek. Nem volna erkölcsös, sem etikus, ha helyettük a budapestiek döntenének.

Közben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság felé lehet azt mondani, hogy a népszavazással is alá fogják támasztani a Nemzetközi Olimpiai Bizottság felé, azt, hogy a budapestiek akarják az olimpia megrendezését!

Érvek az olimpia megrendezése mellett

A magyar sportolók megérdemlik, hogy végre hazai közönség előtt is nyerjenek olimpiát.

A magyar szurkolók megérdemlik, hogy lássák kedvenceik olimpián való részvételeit és győzelmeit, anélkül, hogy magas utazási és elszállásolási árakat kelljen, pluszba kifizessenek. Ráadásul itthon azok a nézők is eljuthatnának a különböző sporteseményekre, akik másképp nem engedhetnék meg maguknak, hogy eljussanak egy olimpiára.

A magyar sportolók megérdemlik, hogy többen szurkolhassanak nekik!

Magyarország megérdemli, hogy olimpiát rendezzen, mert az eddigi olimpiai éremtáblázaton Magyarország benne van az első tízben, mely tíz állam közül eddig csak Magyarország nem rendezett még olimpiát!

Magyarországnak azért is kell olimpiát rendeznie, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, azt tűzte ki célul és meghirdette, hogy olcsóbb olimpiákat rendezzenek, olyan városok pályázatával, ahol az olimpia megrendezése biztosítaná az amúgy is esedékes fejlesztéseket és Magyarország jó példával szolgálna, egy, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság új szándékai szerint megrendezendő olimpiára.

Magyarországnak azért is kell olimpiát rendeznie, mert még közép, (közép-kelet), Európában nem rendezett senki olimpiát.

Azért is jó, ha Magyarország rendezne olimpiát, mert Budapesttel együtt, Budapesttől 500 km-es körzetben legalább nyolc ország fővárosa található.

Magyarországnak azért is kell olimpiát rendeznie, mert Európa közepén található, és így az európai országok számára összességében talán a legolcsóbban elérhető, de talán a világ országainak számára is.

Magyarország rengeteg sportágban szervezett és szervez sikeres világversenyeket, most például a vizes világbajnokságot, amit ráadásul, ha jól tudom Mexico helyett átvállalva a fina kérésére soron kívül, közeli határidővel elvállalva tud sikeresen megrendezni.

A sok világverseny megrendezése, nem csak azt mutatja, hogy Magyarország időben és sikeresen meg tud rendezni bármit, hanem azt is, hogy az illető világversenyek megrendezésére szükséges eszközök és építmények nagy része már rendelkezésre is áll.

Egy újabb érv, az, hogy a Magyar Állam stratégiai ágazatnak tartja a sportot és rengeteget tesz a sportért, nem csak úgy, hogy sportlétesítményeket épít, hanem az oktatás terén is a napi sportórák bevezetésével, stb.

Mivel a turizmus eddig is fejlett volt Magyarországon és egyre inkább fejlődik, ebből adódóan látszik, hogy nem lesz gond sem a sportolók ellátásával, vagy elszállásolásával, sem a közvetítő stábok, sem a nézők elszállásolásával vagy ellátásával.

Világviszonylatban, elsőnek a magyarok csináltak olyan szoftvert, amely például, az úszás közvetítésnél be tudja írni a képernyőre, a pályák indulóit a pályák kezdetén, a vízfelületre, illetve egy mozgó csík formájában be tudja mutatni a világ-, vagy olimpiai csúcs részidejének haladását, illetve, ha jól tudom, akkor a magyar stáb az akiket fel szoktak kérni a világversenyeken, hogy például, a vívást közvetítse, az ott szükséges technikai megoldások miatt, stb.. Vagyis Magyarországon a közvetítésekkel sem lesz gond.

Magyarország esztétikailag is egy szép helyszín.

A magyar építészek mindig is nagyon jók voltak, (lásd a parlament épületét), és most is azok, (lásd a nemzetközileg, az úgynevezett építészeti „Oscar”-ra jelölt: „liget”-tervet, stb.), és gazdaságosan dolgoznak, a tervezett épületek pedig gazdaságosan működnek, stb.!

Magyarország stabil gazdasági fellendülésben van. A gazdasági biztonság és fejlődés garantálja az olimpia megrendezésének sikerét!

Egységes magyar akarat van az olimpia megrendezésére!

= A magyar kormány is garantálja az olimpia megszervezését.

= A magyar parlament is garantálja az olimpia megszervezését.

= Budapest vezetősége is megszavazta, (pártállástól függetlenül), az olimpia megrendezését!

= Most pedig a budapestiek is meg fogják szavazni, azt, hogy akarnak olimpiát!

= És ha kell, akkor egész Magyarország is megszavazza, a 2024-es olimpia megrendezését!

= És ha kell, akkor az egész magyar nemzet is megszavazza, a 2024-es olimpia megrendezését!

Magyarország gasztronómiailag is nemzetközileg elismert ország!

Magyarország a migrációs válság közepén is biztonságos ország!

Magyarországon béke van és békére és együttműködésre törekszik a világ minden államával!

Az olimpia Magyarországon gazdaságilag pozitív mérleggel fog zárulni. Aki gátolja a magyarországi olimpia megrendezését, az Magyarország-, a magyar sport- és a magyar sportolók és szurkolók ellensége és nincs mit keressen Magyarországon!

Befejező gondolatok:

Egészítsék ki a fentebbi listát sok más nyomós érvvel, a 2024-es olimpia magyarországi megrendezését alátámasztandó. Ennek érdekében hirdessenek meg,- (akár interneten, akár másképp),- a 2024-es olimpia magyarországi megrendezése érdekében kampányoló érvek gyűjtésére szolgáló fórumokat!

A fentebbi érveket, pedig, és a még hozzá gyűjtendő, – a 2024-es olimpia magyarországi megrendezéséért kampányoló-, érveket is küldjék el a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz, megerősítendő, hogy Magyarországon mindenki akarja az olimpia megrendezését, illetve, hogy most már Magyarország a megfelelő hely az olimpia megrendezésére, illetve, hogy már ideje, hogy Magyarország is rendezzen olimpiát, illetve már ideje, hogy közép Európában is legyen egy Olimpia!

Kérjék A JÓISTEN segítségét és:

Imádkozzanak, Imádkozzanak, Imádkozzanak!

Sok SZERETETTEL, L. T., Nagyváradról.

_______________________________________________

Tisztelt Cím,

meggyőződésem, hogy jót tett volna nekünk egy olimpia, de miután ilyen aljas módon megfúrták a hajót, bármilyen kis lyukat fúrtak, azon máris tódul be a víz. Valóban csak kompromittálnánk a békemenetet, ha azzal akarnánk segíteni a bajon. Fáj, de nem először történik meg velünk, hogy győzött a „merjünk kicsik lenni” mentalitás, nem tehetünk mást, szép csendben ki kell hátrálnunk ebből a szép álomból.

Őszinte tisztelettel:
SZ. K.

________________________________________________

Tisztelt Címzett! Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány!

Elnézést kérek, hogy érdemtelenül válaszolok, de szükséges lenne a magyar népnek tenni valamit az Olimpia megrendezéséért. Ne hagyjuk, hogy egy  fizetett szedett-vedett ellenzéki fiatalok (ismerjük származásukat!!)  mutassák meg, amit szeretne a magyar nép, majd Ők megmutatják, az lesz amit fizetett embereik mondtak. Nagyon sok ismerősöm nevében jelzem, hogy ha nem is Béke-menetet szervezve, de fogjunk össze mi is jobboldali magyar érzésű értelmiségiek és vidékiek is., és tegyünk hathatósan érte hogy a magyarok régi álma megvalósulhasson.

Amikor még a rendszerváltás kezdetén akartunk rendezni világkiállítást, akkor is az (ismert származásúak) nem akarták, hogy Budapestet és Magyarországot megismerje a világ. A pénz elfogyott, nem valósult meg semmi, ez most is így lesz. Majd Ők magukra elköltik a pénzt, mert nagyon töretnek előre. Ők már kormányváltásra törekednek, de reméljük, mi magyar érzésű keresztény emberek ezt megakadályozzuk.

Úgy érzem nem biztos, hogy a Békemenet az rossz ötlet lenne, Magyarország fogjon össze, ne engedjünk a rombolóknak.

Tisztelettel: egy 73 éves nyugdíjas, aki még igen aktív,  magyar és keresztény  szellemben él és akar még tenni jövőnkért, gyermekeinkért, unokáinkért.

SZ. L-né B.

____________________________________________

Igen Tisztelt Civil Összefogás Alapítvány Vezetősége!

Az elkeseredettségemnek szeretném írásos nyomát adni és köszönöm megtisztelő figyelmüket.

Ne adjunk további engedményt…

Engedtünk már a vasárnapi nyitva tartás ügyében, most az olimpia következik?

Az ellenzék azzal szórakozik, hogy a nagy horderejű döntésekkor elindítja a fenyegetőzéseket, népszavazást követel, aláírásgyűjtéseket szervez, ugye, nem történik meg az a csoda, hogy a farok csóválja a kutyát.

Valahol megálljt kellene foganatosítani az ellenzékkel szemben, mert ez a folyamatos sárdobálás, amit a Fidesz, és annak vezetői ellen tesznek, az már túl ment az egyébként szükséges ellenzéki magatartásformán, etikán (bár ők ezeket a kifejezéseket nem ismerik).

A nagy demokrácia, tolerancia és a békesség jegyében a mostani hazaárulók mindeddig megúszták a felelősségre vonást az összes disznóságaikban, az 1956-os 50. évforduló méltatlan megemlékezését, a vörös iszapból máig kikecmeregtek, a visszaélések, csalások és lopások bebizonyítása és számonkérése, ezáltal a vagyonuk kimenekítésének ellenőrzése, mind-mind elmaradt. Minden bizonnyal az amúgy is jellemtelen mivoltuk miatt ezt ők remekül átlátják, ezért is tudják folytatni üzelmeiket itthon és az Európai Unióban, de a tengerentúlon is, mert a pénzükkel mindenhol jelentős bázissal rendelkeznek. Hazudnak, igaztalan vádakkal illetnek olyan szervezeteknél, akiknek persze eszük ágában sincs utánajárni, hogy a júdáskodásnak van-e alapja, nagyon örülnek, hogy megspórolják maguknak a támadási okok felkutatását, hiszen azt naponta frissen feltálalják nekik.

A „ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel” mondás az ellenzékkel kapcsolatban már nem szabadna működnie, hiszen elkövették a csalás és a hazaárulás súlyos vétkét is. Ők a koholt és nem létező vádakkal kíméletlenül kaszabolnak, ilyet már a 20. századi történelmünk is igazolt, és most sem glaszékesztyűt, hanem bokszkesztyűt húznak a kezükre.

Összefoglalva, véleményem szerint, ha most visszalépünk az olimpia megrendezésének pályázatától amiatt, hogy pártpolitikát kevernek a sport tisztaságába, akkor az ellenzék nyert és örömtüzeket gyújtanak, hogy megint meghátrálása késztették a fővárost, ezzel együtt a kormányt is. Ha beadjuk a pályázatot, akkor még dönthet az Olimpiai Bizottság arról, hogy a már most vitatkozó, megosztott ország ne rendezzen olimpiát. Ez esetben is csúfos a vereség, de legalább nem mi futamodtunk meg, nem nyertünk, a másik ország több szavazatot kapott, bár tudjuk, hogy ennek mi az oka. Az is lehet, hogy beadjuk a pályázatot, meg is szavazzák, hogy Magyarország rendezze a 2024-es olimpiát, és időközben, a következő 2020-as tokiói olimpiáig, a még négy hosszú-rövid év alatt biztosan meg lehet értetni a most aláírásra csalogatott emberekkel, hogy miért fontos és jelentős a főváros és az ország számára az olimpia, és miért helytelen a visszavonulást hirdető, sárdobáló ellenzék magatartása.

Nekem felettébb gyanús az is, hogyan tudott a semmiből előkerült Mozgalom 30 nap alatt 21 helyen 266.151 aláírást gyűjteni – feltehetően, de sajnos alig bizonyíthatóan, sok-sok félrevezetett, megtévesztett ember bevonásával.

Én bízom a döntéshozók bölcsességében.

Ismét köszönettel és üdvözlettel:

N. A.

__________________________________________

Tisztelt Címzett!

Nem értem, hogyan engedélyezték egyáltalán a Momentumnak az olimpia ellenes aláírásgyűjtést amikor az is érinti a központi költségvetést. Úgy tűnik a hülyeség ragályos. Már Párizsban is vannak néhány ezren akik gondolkodnak az olimpia ellenes népszavazáson.

S. A.

 

Csak ezeket a gondolatokat szerettem volna Önökkel megosztani.

 

Üdvözlettel:

Simon Attila, Budapest

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!