Mert az nem más, mint önfeladás.

Ők már léptek. Hát mi mire várunk?

V. K.

Így harcolnak az írek Soros György politikai befolyása ellen 2017. április 2. 15:58   DUBLIN, 15:58

Az íreknek sem tetszik, ahogy Soros György a pénze által bele akar szólni a politikába. Ezúttal az abortusz vitából akart előnyt kovácsolni magának.

Az abortusz körül évek óta parázslik a vita Írországban, a milliárdos üzletember pedig nem bírta ki, hogy ne fordítsa előnyére az eseményeket.

A Soros György alapította Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítvány) 23 ezer ír fontot adott az egyik abortuszpárti szervezetnek, az Abortion Rights Campaign-nek (ARC). A civil szervezetek tisztasága felett őrködő  /!/ SIPO nevű szervezett azonban figyelmeztette az ARC-ot, hogy problémás a támogatás.

A szervezet kénytelen volt visszaküldeni az összeget az alapítványnak, amit a magyar származású milliárdos alapított. Elmondásuk szerint a pénzt  oktatási és megbélyegzés-ellenes projektekre fordították volna.

Az ARC természetesen nem értett egyet a SIPO figyelmeztetésével, de a törvényeknek engedelmeskedve inkább visszaküldték a pénzt, hogy megfeleljenek a szabályozási kereteknek.

Írországban szigorú szabályok vonatkoznak a civil szervezeteknek adott támogatásokra és a politikai célra adott külföldi támogatásokra.

(Híradó, Irish Times)

V. K.