Feltartott kézzel nem lehet harcolni

Mert az nem más, mint önfeladás.

Ők már léptek. Hát mi mire várunk?

V. K.

Így harcolnak az írek Soros György politikai befolyása ellen 2017. április 2. 15:58   DUBLIN, 15:58

Az íreknek sem tetszik, ahogy Soros György a pénze által bele akar szólni a politikába. Ezúttal az abortusz vitából akart előnyt kovácsolni magának.

Az abortusz körül évek óta parázslik a vita Írországban, a milliárdos üzletember pedig nem bírta ki, hogy ne fordítsa előnyére az eseményeket.

A Soros György alapította Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítvány) 23 ezer ír fontot adott az egyik abortuszpárti szervezetnek, az Abortion Rights Campaign-nek (ARC). A civil szervezetek tisztasága felett őrködő  /!/ SIPO nevű szervezett azonban figyelmeztette az ARC-ot, hogy problémás a támogatás.

A szervezet kénytelen volt visszaküldeni az összeget az alapítványnak, amit a magyar származású milliárdos alapított. Elmondásuk szerint a pénzt  oktatási és megbélyegzés-ellenes projektekre fordították volna.

Az ARC természetesen nem értett egyet a SIPO figyelmeztetésével, de a törvényeknek engedelmeskedve inkább visszaküldték a pénzt, hogy megfeleljenek a szabályozási kereteknek.

Írországban szigorú szabályok vonatkoznak a civil szervezeteknek adott támogatásokra és a politikai célra adott külföldi támogatásokra.

(Híradó, Irish Times)

V. K.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!