Felhívás

Az Európai Bírósághoz fordulhat a magyar kormány a kötelező kvóták ügyében, miután a parlament 2015. november 17-én 154 igen szavazattal, 41 nem ellenében, egy tartózkodás mellett megszavazta az erről szóló (kormányt felhatalmazó) törvényjavaslatot. A törvényben az Országgyűlés megállapítja: az Európai Unió Tanácsa a nemzetközi védelmet kérők kötelező kvótákon alapuló elosztásáról szóló határozatát úgy fogadta el, hogy figyelmen kívül hagyta a szubszidiaritás elvét, és a nemzeti parlamenteknek nem biztosították véleményük kifejtésének lehetőségét. Az Országgyűlés szerint ezért bírósági úton fel kell lépni a szeptember 22-én elfogadott európai tanácsi határozat ellen, amelynek értelmében 2017 szeptemberéig százhúszezer, nemzetközi védelmet kérő embert helyeznének át Olaszországból és Görögországból a többi tagállamba.

A CÖF-CÖKA elutasítja a bevándorlással kapcsolatos, kötelező kvótára irányuló uniós elképzeléseket.

Biztatunk mindenkit, hogy aláírásával támogassa a FIDESZ-KDNP akcióját, amely a magyar emberek többségének véleményére alapozva védeni kívánja hazánkat a migráció káros, társadalmunkat romboló erőitől.

Felkérjük az önkormányzatok képviselőit, meghallgatva a helyi embereket, kezdeményezzék, hogy a testületek hozzanak határozatot arról, hogy a gazdasági bevándorlókat nem kívánják befogadni.

Helyesnek tartjuk, hogy a magyar kormány az európai uniós bíróságnál megtámadta az Unió parlamentjének kötelező kvótára irányuló döntését. Emlékeztetünk, hogy Magyarország még nem írt alá olyan nemzetközi szerződést, amely a kvótákkal kapcsolatban kötelező érvényű lenne.

A szubszidiaritás elve alapján ilyen szerződéshez a Parlament jóváhagyása szükséges. Az önkormányzati döntések előrevetíthetik a polgárok valóságos akaratát, és demokratikus módon eredményezhetik az elutasítást, szabad lehetőséget biztosítva a későbbi önkéntes, ésszerű döntésekre.

CÖF-CÖKA Vezetősége

Aláírásgyűjtés lista

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!