EuCET: Egy cserediák sikere

Ezúton gratulálunk Kertész Bencének, aki elsőként képviselheti az MCC-t a Link Campus University of Rome-on.

Az alábbiakban Emilio Scalfarotto professzor, az olasz Kormányprogram Végrehajtásáért Felelős Államtitkárság vezetőjének levelét közöljük, amelyet Csizmadia Lászlónak, a CÖF-CÖKA elnökének küldött.

„Kertész Bencét múlt szerdán fogadtam a Minisztertanács elnökségi irodámban. Valóban nagyszerű választás, hogy az MCC-t képviselje ebben az első olasz egyetemmel folytatott csereprogramban.

Kiválóan és folyékonyan beszél olaszul. Komoly, művelt fiatalember, aki elég jól informáltnak tűnik az aktuális európai ügyekben, különösen a repülőgépiparban, ahol kormányaink nemrégiben együttműködési megállapodást írtak alá.

Miután megtartottam kurzusaimat mind a Link egyetemen, mind az Ecampuson, tavaly novemberben csatlakoztam az olasz kormányhoz, mint a kormányprogram végrehajtásával foglalkozó kabinetfőnök. Azon dolgozom, hogy tovább erősítsem a nemzeteink közötti kapcsolatot és a kölcsönös megértést népeink számára.

Hogy több mint egy évvel ezelőtt sikerült megszerveznünk találkozónkat az MCC Budapesten, az Önök segítsége nélkül nem jöhetett volna létre.

A kitartó munka eredményeként végül aláírtam egy megállapodást az MCC-vel, amely ehhez a cseréhez vezetett.

Emilio Scalfarotto, a Link Campus University of Rome professzora és Kertész Bence, az MCC és az olasz egyetem csereprogramjának első diákja.

Szeretném még azt is hangsúlyozni, hogy jelenleg egy hasonló Erasmus+ megállapodáson dolgozunk a Károli Gáspár Egyetemmel, amelyet a CÖF-CÖKA mutatott be nekem, miután vendégül láttuk az MCC egyik vezető oktatóját (Kristian Manzinger) a Linkben egy nemzetközi találkozón a közép-európai geopolitika témájában.”

 

EuCET: Egy cserediák sikere

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!