Legnagyobb nemzeti ünnepünkön az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharcra, magyar és lengyel mártírjaira emlékezett a CÖF-CÖKA lengyel barátaival.

Hosszú évek során ez alkalomból is lengyel barátaink is szép számmal képviseltették magukat, még ha az európai háborús helyzet miatt most szervezett formában nem tudtak részt venni ünnepi eseményeinken. Ez mit sem változtat az ezeréves magyar-lengyel barátságon, amely töretlen és akaratunk szerint fenn is marad.

A Nemzeti Múzeumnál a CÖF klubok tagjai meghallgatták Orbán Viktor miniszterelnök beszédét, a hagyományokat követve a magyarok és lengyelek elhelyezték az emlékezés koszorúit Bem József szobránál, majd közösen vonultak katyni mészárlás áldozatainak emlékművéhez is.

A CÖF-CÖKA vezetősége, név szerint Csizmadia László elnök, Ifj. Lomnici Zoltán szóvivő és Heizler Norbert országos koordinátor méltatta a szabadságharc lengyel és magyar hőseit.

A Magyarországon hosszú évek óta élő kiváló lengyel író, Konrad Sutarski üzenetében biztatta a CÖF és a Gazeta Polska klubjait, tagjait, hogy jövőre ismét együtt lehessünk.

A ránk zúdult háború és az orosz agresszió nem akadályozhatja meg polgáraink testvéri szeretetének kinyilvánítását.