Egymilliárd forintos fejlesztés a hernádi Herbro Kft. keltetőüzemében

A kormány kiemelt stratégiai célja továbbra is, hogy a mezőgazdaság kibocsátásán belül az állattenyésztés arányát növelje a növénytermesztéssel szemben – mondta Czerván György Hernádon, a Herbro Kft. keltetőüzem-fejlesztésének ünnepélyes átadóján.
Az agrárgazdaságért felelős államtitkár kiemelte: a magyar baromfiágazat exportorientált, magas szintű az integráció jellemzi, ezért bármelyik más ágazatnak is például szolgálhat a szervezettsége. Emellett fontos megjegyezni, hogy szinte teljes mértékben magyar tulajdonosi háttérrel rendelkezik.
A Herbro kft országos szintű beruházás hajtott végre a Pest megyei Hernádon. A közel egymilliárd forintos fejlesztéshez mintegy 400 millió forint önerőt biztosítottak a cég vezetői. A fennmaradó összegre a vállalkozás pályázott, és az Állattartó Telepek Korszerűsítésére kiírt vidékfejlesztési forrásból több mint 245 millió forintot nyert el, továbbá a kormány által meghirdetett Növekedési Hitelprogramból jutott kedvezményes hitelhez – hangsúlyozta Czerván György.
Pogácsás Tibor a térség országgyűlési képviselője elmondta: az utóbbi években megteremtődött a lehetőség, hogy a magyar vállalkozások kedvező és biztonságos körülmények között fektethessenek be, és ennek eredményeképpen a foglalkoztatás is jelentően bővülhessen.
Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja hangsúlyozta: a kormány a bürokrácia csökkentésével, az ügyfelek érdekét szolgáló közigazgatással igyekszik közreműködni a Herbro Kft.-hez hasonló magyar vállalkozások beruházásainak megvalósításában.
Temesi István a Herbro kft egyik tulajdonosa elmondta: a vállalkozás vezetői 2013-ban döntött arról, hogy hozzákezdenek az 1980 óta fennálló keltető üzem technológiai és építészeti felújításához. Feladatul tűzték ki, hogy a Her-Csi-Hús Kft. integrációjához tartozó telepek folyamatos minőségi naposcsibe igényének biztosítása céljából növeljék az évi 11 millió darabos kapacitást, válaszul a hazai piaci részesedés bővülésére és az új növekedési lehetőségekre.
A technológiai fejlesztéssel a hernádi keltető üzem előkeltetőgép kapacitása több, mint kétszeresére növekedett, így éves szinten több mint 26 millió naposcsibe keltetését teszi lehetővé. A modernizáció eredményeként újabb 5 munkahelyet létesítettek, 20 főről 25 főre bővült a létszám.

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!