Csizmadia László sajtótájékoztatón elhangzott beszéde

Tisztelettel köszöntöm a médiumok képviselőit!

A lengyelországi parlamenti választások rávilágítottak arra, hogy mi történik, ha az ultraliberális és az internacionalista, marxista szemlélet újra éled.

Donald Tusk, a Soros NGO-k és a brüsszeli bürokraták közös erővel elérték, hogy bár a jog és igazság pártja, a PIS 5%-kal több szavazatot kapva legyőzte az úgynevezett polgári koalíció PO pártját, mégis a Tusk-féle szivárvány koalíció kormányozhat. A várhatóan bizonytalan kormányzást a csatlakozó futottak még kategóriájú pártok biztosítják, akik szavazóik megkérdezése nélkül, eddig hangoztatott eszmeiségüket félredobva, a PO-val közös bandázásba kezdtek.

A Tusk kormány farkasétvággyal látott neki a valódi demokrácia és lengyel keresztényi hagyományok felfalásához.

A többségében mélyen keresztény lengyel lakosság soha nem fogja felejteni, hogy mit mondott II. János Pál pápa utolsó szavaival: „Ne féljetek”. Biztosra vesszük, hogy lengyel testvéreink éberen és bátran fogják védeni hazájuk és családjaik érdekeit.

A világ több országában működő Gazeta Polska közel 500 civil klubja a keresztény-nemzeti-konzervatív eszmeiséget követi. A több mint 10 éves stratégiai együttműködési szerződésünk bajtársi szolidaritásra kötelezi a CÖF-CÖKÁ-t.

Lengyelországban a civil kurázsi és a köztelevízió elleni puccsszerű támadás azt jelenti, hogy megkezdődött a jogállamiság és a demokrácia elleni hadjárat.

Ezzel szemben a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának megőrzése mindent megelőző feladat.

Úgy tűnik, sötétség borul a lengyel demokráciára. Lengyel barátainkkal itt, a Bem szobornál, kéz a kézben, mindig is kiálltunk az Isten, haza, család mindent előző eszmeisége mellett. Fiataljaink jelképesen a fáklyák fényével jelzik a civil kurázsit. Szolidárisak vagyunk a keresztény-nemzeti-konzervatív lengyel bajtársainkkal. Sötét szándékkal, sunyi módon tőlünk nem lehet elvenni a szólás- és véleménynyilvánítást.

Lélekben, a Sejm előtt a január 11-én 16 órakor kezdődő nagygyűlésen ott leszünk.

Köszönöm figyelmüket.

Kiállás a lengyel államiság mellett – rendkívüli sajtótájékoztató Budapesten — Civilek Infó

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!