Csizmadia László: Jobb lenne, ha Karácsony magától előkészítené a felmondólevelét

https://pestisracok.hu/csizmadia-laszlo-jobb-lenne-ha-karacsony-magatol-elokeszitene-a-felmondolevelet/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=csizmadia-laszlo-jobb-lenne-ha-karacsony-magatol-elokeszitene-a-felmondolevelet
Jobb lenne, ha Karácsony magától előkészítené a lelkiismerete szerint a felmondólevelét – javasolta a főpolgármesternek a PestiSrácok.hu-nak adott interjújában Csizmadia László, a CÖF-CÖKA alapító-szóvivője. A Békemenet egyik alapító tagja erről a Pesti úti idősotthonban történt tömeges megfertőződések kapcsán beszélt portálunknak, kiemelve, hogy a főpolgármester véglegesen bebizonyította alkalmatlanságát Budapest vezetésére. Csizmadia László arról is beszélt, hogy a CÖF-CÖKA vidéki idősotthonok javára indított adománygyűjtő akciót, amelyről elmondta, nagy siker lett, hiszen civil szervezet soha nem gyűjtött még ennyi adományt, mint most. A koronavírus-járványról is kifejtette portálunknak a véleményét a CÖF alapítója: mint mondta, optimistának kell maradnunk, összefogással és fegyelemmel pedig ezen a válságon is túllendülhetünk.

A koronavírus-járvány kapcsán az eddiginél is fontosabbá vált az idősek védelme, ebből pedig a CÖF-CÖKA is kivette a részét egyedülálló jótékonysági kezdeményezésével. Honnan jött az ötlet, kiket támogattak?

A kezdeményezést a koronavírus-járvány kapcsán felmerülő helyzet adta. A szellemi honvédek a járványos helyzetre való tekintettel arról számoltak be, hogy szeretnének nagyobb hatékonysággal foglalkozni az idősek gondozásával. Ezért döntöttünk úgy, hogy adománygyűjtést szervezünk olyan állami fenntartású idősotthonoknak, melyek vidéken vannak. Összesen 86 idősotthonnal kerültünk kapcsolatba a kezdeményezés nyomán, ennek megfelelően indítottuk útnak a gyűjtést. Felvettük a szociális hatóságokkal is a kapcsolatot, akik megszervezték a logisztikát. Az együttműködés bevált, ezek a hatóságok tovább tudták osztani az időseknek a 25 millió forint értékű gyümölcscsomagokat, melyekben narancsot, citromot és almát juttattunk el az idősotthonok lakóinak. Mindez azért is óriási dolog, mert civil közhasznú alapítvány ennyi adományt még sosem gyűjtött. Mindezt húsvét előtt kívántuk eljuttatni az idősek számára, amit most már elmondhatok: sikerült is. Ehhez segítséget kaptunk a megyei szociális és gyermekvédelmi igazgatóságoktól, másrészt pedig a honvédségtől, akik a távolabbi helyek elérésében segített. Elmondhatom, az összefogás itt is jól érezhető volt.

Nem minden idősotthon lakói ilyen szerencsések. A Pesti úti idősotthonban láthattuk, hogy mennyire kiszolgáltatottak az ilyen intézményekben élő idős emberek, különösen, ha felelőtlenül foglalkoznak velük a járvány idején. Mit gondol az ott történtekről?

Ami Budapesten történt, az felháborító. Gyakorlatilag a tisztifőorvos asszony pontosan elmondta, hogy mi a teendő, hogy kell vigyázni az idősekre, de íme, látható: Karácsony Gergelyék sajnos nemcsak a gazdasághoz vagy a parkolási témákhoz nem értenek, hanem ezen előírások betartatásához sem. Látható, hogy sem a főpolgármester, sem a kijelölt szakmai helyettese nem tartották fontosnak az idősotthonok felügyeletét, és ebből következhetett ez az óriási mulasztás. Nem tudom, kinek fog a lelkén száradni, ha ebből haláleset lesz, de azt gondolom, hogy a budapestieknek ez egy nagyon jó lecke lehet. Világosan látható immáron, hogy alkalmatlan a fővárosi vezetés és meg kell változtatni ezt a helyzetet. Ehhez nem kell megvárni az ötéves ciklus végét; jobb lenne, ha Karácsony magától előkészítené a lelkiismerete szerint a felmondólevelét.

Különösen érdekes, hogy miután bebizonyosodott a balliberális fővárosi vezetés alkalmatlansága, Karácsony politikai szövetségesei és a mögöttük álló háttérhatalmi spekulánsok – mint Soros György és köre – újra a magyar kormány lejáratásán fáradoznak. Az első kétharmados Orbán-kormányt már egyszer össztűz alá vette a balliberális világelit; akkor – többek közt – a Békemenet körül megszerveződő civil szimpátiakör ereje verte vissza ezeket a támadásokat. Lát párhuzamot a 2011-2012-es események és a mostani, jogállamisági hecckampány között?

Azóta világossá vált, hogy kik állnak a brüsszeli “megvett”, Európát eláruló Júdás-képviselők mögött. Meg is lehet őket nevezni: Soros György és a mögötte álló pénzügyi hatalmasságok próbálnak Európára és ezen belül Magyarországra gyakorolni, hiszen nem tetszik nekik a kormány által előnyben részesített nemzeti felfogás, ami a föderális Európa ellenpólusa. Azt gondolom, akkor a Békemenet volt a válasz; most a koronavírus-járvány közepette ez nem lehetséges, de már készül a CÖF-CÖKA egy rendeletjavaslattal, amit hamarosan eljuttatunk Ursula von der Leyenhez. Az ugyanis nem tűrhető, hogy egy LIBE-bizottság vagy más megvett politikusok, akik Magyarországot és Lengyelországot akarják támadni, azt csináljanak, amit akarnak. Akár rémhírterjesztéssel, akár fakenews-gyártással kapcsolatban, úgy gondolom, ideje lenne egy eseti bizottságot alapítani arra, hogy vizsgálják ki a hazugságokat.

Mi a szerepe ebben a lejáratókampányban az Európai Uniónak, mint intézménynek?

Egyetlen problémája van az európai bürokratáknak, mégpedig, hogy van egy olyan ország, amelyik Európa élvonalába tudott kerülni gazdaságilag, nem vesz fel hitelt, nem adósodik el, a munkahelyek száma 800 ezerrel növekedett. Elkészültek a gazdasági tervek a válságból való kilábaláshoz, megvan a nemzeti szintű összefogás az emberek között és nem azzal foglalkoznak a tisztalelkű emberek, hogy hogyan fog néhány eltévedt kommunista hatalomra kerülni. Ki kell tisztulnia az Európai Parlamentnek, mert ha nem, annak olyan következményei lehetnek, mint a Brexit. Hozzátenném: a bevándorlási kvótát jelen helyzetben az uniós bíróságnak felemelnie a közbeszédbe tűrhetetlen és galád megmozdulás volt. Nem hihetjük, hogy az újkori “honfoglalók” nem hoznak magukkal fertőzést és nem hozzák ránk a bajt.

Ön szerint sikerre állunk a koronavírussal szemben? Hogyan emelkedhetünk felül a válsághelyzeten nemzetként?

Előre sok mindent nem lehet látni. Látjuk az olasz vagy amerikai példákat, melyekhez képest a magyar intézkedések időben születtek, így alacsony szinten tudtuk tartani a fertőzést. Azt is látjuk, hogy előre is gondolkozik a kormány, megszülettek a gazdasági intézkedések, hogy minél hamarabb újrainduljon az ország. Legyünk optimisták. Ehhez pedig összefogás és fegyelmezettség kell, illetve az, hogy védjük az időseket és a fiatalokat egyaránt!

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!