Csizmadia László beszéde a mai napon elhangzott sajtótájékoztatón

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A sajtótájékoztatót megnyitom.

Előrebocsájtom, hogy a CÖF-CÖKA közel 10 éve, eszmeiségéhez híven, civil úton halad.

A nemzet szuverenitása és a keresztény civilizáció primátusa számunkra alaptétel. A magyar társadalom többségi akaratának követése, a szubszidiaritás tisztelete beépült identitásunkba, és bátorítva ösztönzi az Európai Unió vezető intézményrendszerei felé indítványainkat.

Megjegyezzük, hogy sajtótájékoztatóinkra nem hívjuk a „fake news” médium mestereit és bértollnokait.

A 21. században a civilek hangját nem lehet elnémítani, jobbító közjóra irányuló akaratát rémhírekkel, kamu állításokkal asztal alá söpörni.

Meggyőződésünk, hogy a brüsszeli intézményrendszer és az Európai Unióban regnáló kormányok csak akkor maradhatnak talpon a 2019-es EP választások után, ha mielőbb kikérik népszavazással, vagy legalább népi konzultáció keretében polgáraik véleményét a ma legfontosabb sorskérdésről, az illegális bevándorlásról.

Magyarországon ez megtörtént, és bizonyossá vált, hogy nincs szükségünk migráns-transzfúzióra, keresztény hitünk iszlámra cserélésére, ragaszkodunk családjaink életbiztonságának fenntartásához és Európa határainak megvédéséhez.

A CÖF-CÖKA aktív tevékenységének része az állampolgárok sorskérdéseire a reagálás. Ezt belföldi és külföldről érkező impulzusok kapcsán is gyakoroljuk. Erre kötelez bennünket sok száz közösségi partnerünk és a közel 17 ezer szellemi honvédő.

Európa civiljei 2015 óta várják, hogy a brüsszeli intézményrendszer miként reagál a határainkat semmibe vevő illegális népvándorlásra, és a jelenséget előidézők felelősségre vonására. Intézkedéseket várunk az embercsempészek szigorú büntetésére, valamint a velük együtt, kalákában dolgozó és gazdagodó NGO-k pellengérre állítására. Választ várunk arra is, hogy miért kellett 15 ezernél is több embertársunknak a Földközi-tengerbe fulladni és a terrortámadások előidézéséért kik a felelősek.

Mai sajtótájékoztatónk a magyar társadalom kiemelkedő fontosságú feladatával is foglalkozik. Röviden úgy foglalhatnánk össze ezzel kapcsolatos tevékenységünk lényegét, hogy fontos számunkra az „ép testben ép lélek” közmondás valóra váltása. Ezért döntöttünk úgy, hogy a korszerű, egészséges táplálkozás érdekében erőfeszítéseket teszünk. Civil missziónk kiemelt részét képezte a kistermelői közösségek szervezése, a közétkeztetésben résztvevő szolgáltatók szakmai instruálása, a táplálkozástudományi eredmények figyelembe vételével innovatív, gasztro-technológiai könyvek és receptúrák megírásával.

Csizmadia László
CÖF-CÖKA elnök

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!