Csatlakozási felhívás

Tisztelt Civilszervezeti Vezető, Kedves Csatlakozó!

Szeretnénk tájékoztatni Önt, hogy 2009. március 27-én megalakult a Civil Összefogás Fórum (CÖF), azzal a szándékkal, hogy erősítse a magyar civil társadalom értékkifejezését és érdekérvényesítését. 2009. április 5-én léptünk először a nyilvánosság elé, amikor a Hősök terén közel negyedmillió ember részvételével megszerveztük a „Döntsön a Nép!” gigademonstrációt.

A CÖF egy laza konzultációs és koordinációs fórum, amely kijelenti, hogy a csatlakozó szervezeteket semmilyen kötelezettséggel vagy kötelező határozattal nem terheli, ugyanakkor a koordinálás és az összefogás erejével segíti a civil szervezetek közötti információ áramlását, a közös akciók szervezését, a civil és nemzeti érdekvédelmet. Megalakulásunk óta eddig több, mint 1200 civil szervezet csatlakozott hozzánk. Ezúton fordulunk Önökhöz is, hogy csatlakozzanak az ország legnagyobb civil összefogásához. Mellékeljük Önöknek Csatlakozási Kiskáténkat, mely rögzíti az egyes szervezetek CÖF-höz való csatlakozásának alapfeltételeit.

Amennyiben úgy döntenek, hogy Önök is csatlakoznak a CÖF-höz, kérjük,  töltsék ki az alábbi űrlapot:

{jform=1}

 

{jform=2}

A Civil Összefogás Fórum hangsúlyozottan civil szerveződésű fórum. Alapítványok, egyesületek, egyletek, szövetségek, klubok, vallásos és szekularizált civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy segítsék a magyar civil társadalom erősödését, érdekeinek képviseletét, értékeinek kifejeződését.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) alulról szerveződött mozgalom. Alapítói hivatalosan bejegyzett jogi személyek, vagy jogi személyiség nélküli szervezetek, továbbá önkéntes alapon szerveződött, de hivatalosan be nem jegyzett szerveződések közös cél érdekében fellépő és tevékenykedő mozgalma.

A CÖF civil szervezetek fóruma, de önmagában nem önálló jogi személy, nem bejegyzett szervezet. Mozgalom jellegét egész tevékenysége során meg kívánja tartani. Nevében – a CÖF által elismerten és felvállalhatóan – a mozgalmat létrehozó szervezetek vezetői által megbízott állandó és eseti szóvivők nyilatkoznak.

A CÖF alapvető céljait a csatlakozók által elkészített Társadalmi Szerződés című könyv 12 pontja tartalmazza.

A CÖF deklarálja, hogy tevékenysége során mindvégig szem előtt tartja a humanizmus, a szabadság, a demokrácia és a nemzet eszméjét. Következetesen küzd az egyéni- és kollektív jogokért, különösen az emberi, a polgári, a szociális és a kulturális jogokért, valamint a nemzeti vagyonnal való ésszerű gazdálkodásért. Céljai elérése érdekében kizárólag békés, alkotmányos eszközökkel kíván élni, és kerüli a fizikai erőszakot.

A CÖF kijelenti, hogy nem fogadja el az alábbi típusú szervezetek csatlakozását a mozgalomhoz:

  • bejegyzett pártok
  • fegyveres szervezetek
  • paramilitáris alapon szervezett egyenruhás szerveződések
  • profitorientált szervezetek

A CÖF rendezvényein minden érdeklődőt szívesen lát. Ugyanakkor kifejezetten kéri, hogy rendezvényein a résztvevők felelős civilként viselkedjenek, civil öltözetben jelenjenek meg, ne használják egyetlen párt vagy politikai mozgalom, illetve militarista szervezet zászlaját vagy jelképét sem és ott ne terjesszék pártjukat, vagy a politikai ideológiájukat népszerűsítő anyagokat.

Amennyiben egyetért céljainkkal és csatlakozni kíván mozgalmunkhoz, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üdvözlettel a CÖF nevében, a CÖF szóvivői:

Bencze Izabella, Csizmadia László, Fricz Tamás, Schulek Ágoston

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!