CÖF-CÖKA: az ellenzéki szövetség vezetőinek cirkuszban lenne a helyük

plakat 2014.jan_4

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója szerint elgondolkodtató, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke mivel tartja sakkban az összeállásra „kényszerített” ellenzéki koalíció tagjait. Csizmadia László keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az ellenzéki szövetség vezetőinek a „csinn-bumm cirkuszban lenne a helyük”, élükön Gyurcsány Ferenc „főbohóccal”.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) elnöke arról beszélt, hogy az ellenzéki koalíció összetartásában „a bankköztársaság ígérete és a Soros-féle pénzek játsszák a főszerepet”, de a DK elnökének emellett „akár birtokában lehetnek olyan zsarolásra alkalmas eszközök, tények, amelyekkel tákolt akolba tudta terelni megszeppent politikus ellenfeleit”.

A CÖF-CÖKA által megrendelt „Nem érdemelnek több esélyt” feliratú, „bohócos” közterületi plakátokra utalva azt is mondta, segítenek az értelmezésükben az ellenzéknek. Közölte, hogy a plakáton „bohóc tanár úr” látható álruhás tanítványai, Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Hagyó Miklós körében.

 

„A plakáton lévő bohóc tanár úr mosolyogva üdvözli álruhás társait, akik nap mint nap tőle vesznek leckét, és nagyon jó tanulók, bohóckodásból már kitűnőre vizsgáztak. Ők 2010-ben a választópolgárok által kifüstölt paraziták, élükön a főbohóccal, Gyurcsány Ferenccel” – fogalmazott. Hozzátette: szerinte egy csinn-bumm cirkuszban lenne a helyük, bár ott ennyi bohócra valószínűleg nincs szükség.

 

A plakátkampánnyal kapcsolatban arról is beszámolt, hogy a „párszáz” olvasóval rendelkező Népszava nem vállalta a több százezer civil támogatóval rendelkező CÖF fizetett hirdetésének megjelentetését. Közölte, ez szerintük diszkrimináció, „a sajtószabadság önös értelmezése, a civil társadalom szólásszabadságának pártos korlátozása”.

 

Csizmadia László köszönetet mondott támogatóiknak a bankszámlájukra utalt, „soha nem látott mennyiségű anyagi ösztönzésért”. Arról beszélt, a hozzájuk érkező e-mailek ezrei azt bizonyítják, hogy az „összetákolt” ellenzéki pártszövetség megalakulásának hírére elemi erővel éledt fel ismét és mozdult meg a nemzeti oldal civil társadalma.

 

Arra a kérdésre, mennyibe kerül a kampány, illetve kiktől és mennyi támogatást kaptak, azt mondta, üzleti titkot nem árulnak el, de egy becsületes alapítványhoz méltóan időben és a törvényeknek megfelelően el fognak számolni a kapott pénzekkel. Elmondta, „döbbenetesen sok ember”, köztük kisvállalkozók is támogatják kisebb-nagyobb összegekkel civil ismeretterjesztésüket. Hozzátette: kampányuk addig tart, amíg ezek az összegek fedezetet nyújtanak rá.

 

Fricz Tamás politológus, a CÖF másik alapítója is arról beszélt, plakátjuk üzenete az, hogy az „álbaloldali” politikusok bohócot csinálnak önmagukból, a politikából, bohóckodnak, és nem veszik komolyan az állampolgárokat. Közölte, az MSZP által kitétetett plakátok (rajta Orbán Viktor kormányfő és Simicska Lajos üzletember, azzal a felirattal: Ők már jobban élnek. És ön?) ezzel szemben az „egyszerű emberek” rossz oldalára, irigységére és kicsinyességére alapoz. Szerinte az MSZP-plakátról sugárzó filozófia egyenes folytatása Gyurcsány Ferenc világképének, melynek lényege az emberi jellem – általában felszínre nem jutó – rossz, kicsinyes, féltékeny, irigy, pitiáner énjének megszólítása. Az MSZP a kádári kisember gyűlöletére, előítéleteire és kisszerűségeire akarja felépíteni választási győzelmét, és ez az a múlt, aminek nem szabad visszatérnie – fogalmazott a politológus.

 

mti

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!