Civil Akadémia

A nagysikerű Civil Akadémia és a Szellemi Honvédő Szimpózium sorozat eddigi, tömegeket megmozgató rendezvénye nyomán 2016. szeptember 29-én a Szent Margit Gimnáziumban ismét Civil Akadémia címmel előadássorozatot indított a Civil Összefogás Fórum.

Nyitóelőadásként egy olyan eseményt kívántunk adni a közönségnek, mely nem csak a magyarországi civilség helyzetét járja körül egy-egy téma kapcsán, hanem nemzetközi kitekintést kaphattunk bajor vendégünk jóvoltából.

Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke nyitóbeszédében kitért a civilek társadalmon belüli fontosságára és az aktivitásuk jelentőségére. Közös érdekű nemzetállamok szövetségén kell alapulnia az EU-nak, miközben meg kell védeni a keresztény értékrendű társadalmat. Mintegy 135 helyszínen járt a CÖF tavasz óta a népvándorlás témájában, ahol nem csak előadtak a neves előadók, de a hallgatóság szavait is meghallgatták és gyűjtötték a lakosság véleményét, melyekből legerősebben a félelem tükröződött.

Dr. Rétvári Bence, az EMMI Parlamenti államtitkára mondta el gondolatait a magyar kormány és a civilek kapcsolatáról. A népképviseletről elmondta, hogy fontos a megválasztott képviselők azon, sokszor nem hálás munkája, mellyel a rá szavazó polgárok érdekeit képviseli, az EU többségével szemben, melynek megvetés, kemény válaszok, fenyegetés az eredményei. A brüsszeli vezetők azt kívánják, hogy a civilek hangját nem csak meghallani ne tudják, de maguk a civilek ne legyenek képben a valós helyzettel sem.

Fő előadónk Thomas Habermann volt, aki a CSU parlamenti képviselője, Rhön-Grabfeld megyei elnök. Képviselő úr a bajor civilek életéről értekezett hosszasan, melyben kitért arra, hogy fontos politikusként is, hogy a nép hangját a nép közt járva hallja, így közvetlen kapcsolatot alakítson ki választóival, illetve minél szélesebb körben a civilekkel. Elmondta, hogy nem a válság analizálására van szükség, hanem tényleges megoldások keresésére. A válság nem csak önmagában teher, de elveszi az energiákat más megoldandó feladatoktól is. A társadalom a keresztény értékekre épül, ezért az emberi méltóság tisztelete mindenki számára kötelező, így a ténylegesen védelemre szorulók számíthatnak a bajorok segítségére. A napi 10-30 ezer bevándorló biztonságos fogadása, akik naponta keltek át az osztrák-bajor határon, a bajor állam feladata volt, tehát amikor Angela Merkel azt mondja, hogy megoldjuk, valójában a bajor embereknek kell megoldaniuk a problémát. Kitért arra is, hogy a Bajor parlamentben napi szintű problémaként merül fel a migráció kérdése, hiszen amit Berlinben Angela Merkel kancellár asszony kitalál, sokszor a parlament felhatalmazása nélkül, leginkább Bajorországot, mint a legkeletibb német tartományt érinti a migránsok áradata.

Fontos a jogállam védelme. Aki Németországban menedékjogot kér, annak be kell tartani a német törvényeket. A bajorok elutasítják a multikulturalizmust. Minden országnak megvan a maga kultúrája. Ha ezt nem ápolják és védik, saját identitásukat adják fel. A bajorok felső határt kívánnak bevezetni a befogadható menekültek számát illetően, hiszen csak így lehet fenntartani a társadalmi stabilitást. Követendőnek nevezte a bajor képviselő, hogy a magyar kormány a népszavazással egyfajta erős védelmet képvisel a lakosság számára. Kitért arra is, hogy a magyar történelemben népünk ezer éven keresztül a kereszténység egyik legfőbb védelmezője volt a keletről érkező népekkel szemben, védve nem csak Magyarországot, de egész Nyugat-Európát is.

Most olyan válságba került Európa, amit egy-egy ország önállóan nem fog tudni megoldani. Sem Németország, sem Franciaország. De még a Visegrádi négyek sem. Csak akkor oldható meg, ha minden ország egyenrangú partnerként egy konszenzusos megállapodásra jut.

A rendezvény végén Őry László a Kárpátaljai Magyar Kulturális Egyesület elnöke bemutatta dr. Franz Szabad orvosprofesszorról szóló életrajzi művét, melyben a magyar származású bajor orvosprofesszor családjának történetét és a professzor életének főbb állomásait mutatja be.

Az estet Franz Szabad köszöntőjével zártuk.

Heizler Norbert
CÖF-CÖKA országos koordinátor

Még több fotó a galériában.

szellemi-19 szellemi-17 szellemi-21 szellemi-25 szellemi-26 szellemi-27

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!