Civil Akadémia összefoglaló

Baloldali „jogállamiság”, Novák-botrány és választási esélylatolgatás (videóval)

Ha lemaradt róla vagy újra megnézné, itt megtekintheti évindító Civil Akadémiánkat Csizmadia Lászlóval, a CÖF-CÖKA elnökével és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal.

Jól mondta Orbán Viktor miniszterelnök, hogy 2023-ban az a legjobb, hogy véget ért, elsősorban a növekvő háborús veszély és migrációs nyomás miatt. Nem tudom lesznek-e a közeli jövőben nyugodtabb éveink, de a nagyhatalmak láthatóan nem adják könnyen magukat!  Mindenhol ott vannak, mindenhol keresik és meg is találják a lefizethető politikusokat és mindent át- és visszaalakítanának a szájuk íze szerint. Jószerivel még el sem kezdődött a 2024-es esztendő, máris aggódva nézzük a lengyelországi eseményeket! Hittük volna, hogy Tusk ennyire bosszúálló, ennyire karhatalmista? Jogállamban valóban meg lehet szállni a köztelevíziót? Bilincsben el lehet vinni a volt jobboldali belügyminisztert? Tusk azt ígérte, visszaállítja a „jogállamiságot”! Ez volna az? Vigyázó szemeinket Lengyelországra vessük!

De az évindító civil akadémián nem csak a lengyelek voltak a téma, Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a napi politika kiemelt történéseiről is megosztották gondolataikat. Megtudhattuk, mi volt a pozítív hozadéka a CÖF által szervezett nemzetközi EuCET konferenciának, de nem lehetett elmenni a jobboldal hatalmas kudarcaként megélt, Novák Katalin és Varga Judit lemondása mellett sem. 2024 a választások éve lesz, a meghívott vendégek elmondták véleményüket az önkormányzati választásról, európai uniós választásról, illetve az amerikai elnökválasztásról is. Ha már önkormányzati választás lesz, elengedhetetlenül tisztázni kellett, hogy mit is kaptak a budapestiek a Karácsony-érában a közlekedési káoszon, látványos botránypolitizáláson, nyilvánvaló csalásokon kívül. Kérdésként felmerült, hogy indít-e önálló jelöltet a főpolgármesteri székért a Fidesz vagy beállnak valaki mögé? Miért nincs ma konstruktív ellenzékiség? Mintha ezt a politikai magatartást a szegedi veze

Baloldali „jogállamiság”, Novák-botrány és választási esélylatolgatás (videóval)

Ha lemaradt róla vagy újra megnézné, itt megtekintheti évindító Civil Akadémiánkat Csizmadia Lászlóval, a CÖF-CÖKA elnökével és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal.

tő, Botka Lászlón kívül nem ismerné a baloldal 99 százaléka.

A civil akadémia, itt visszanézhető:

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!