BYE – BYE SZÁSA! | KULISSZATITKOK A SZOVJETEK KIVONULÁSÁRÓL

KIÁLLÍTÁS
MÚZEUMI ÉLET

Regisztráció

A rendszerváltoztatás egyik legnagyobb hatású eseménye volt, mikor 1989. május – június folyamán megkezdődtek a tárgyalások a szovjet csapatok kivonásáról Magyarország területén. Milyen jogi háttere volt az eseménynek? Hogyan élték meg a változást a katonák, a határőrök? Milyen emlékeket őriznek a résztvevők?  Szakmai beszélgetésünk során a szovjet csapatok kivonulásának kulisszatitkaiba avatjuk be az érdeklődőket.

Résztvevők:

  • Cserjési Ferenc alezredes, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Tanfolyamszervező Hivatal (KTSZH), Szakmai Tanfolyami Központ, központvezető (hivatalvezető-helyettes)
  • Dr. Bertalan Péter phd., VERITAS Történetkutató Intézet, tudományos főmunkatárs, Kaposvári Egyetem, Pedagógiai Kar, Társadalom- és Kultúratudományi Intézet, Társadalomtudományi Tanszék, tanszékvezető
  • Dr. Bencze Izabella jogász, a szovjet csapatkivonások gazdasági háttértárgyalásainak vezető jogásza. 2010 óta a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagja.

Moderátor:

  • Tóth Eszter Zsófia, történész, a VERITAS Történetkutató Intézet  munkatársa

Jegyár: 500 Ft/fő programjegy

A program regisztrációköteles! Az oldal tetején található „Regisztráció” gombra kattintva lehet a programra jelentkezni.

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!