Békés megye köszönet és sajtómegjelenés adományról

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kozel-ot-tonna-gyumolccsel-tamogatjak-az-idoseket-bekesben-2604102/

BEOL – Békés megyei hírportál

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány március 25-én kezdett adománygyűjtésbe, azzal a céllal, hogy a járvány idején vitamindús gyümölcsökkel támogassák az ország állami fenntartású idősek otthonait. Ennek eredményeképpen Békés megyébe hétfőn több mint ezer kilogramm alma, közel háromezer kilogramm narancs, illetve majd ezer kilogramm citrom érkezik az alapítványtól.

Az adománygyűjtésen a társadalmi felajánlásoknak és a Szellemi Honvédők közösségének köszönhetően huszonöt millió forint adomány gyűlt össze, mely az ország tizennyolc megyéjében, nyolcvanhat intézményben 7687 ellátottat és 3644 dolgozót, összesen 11317 személyt érint.

Több tonna gyümölcsöt pakoltak fel /Fotók: CÖKA/

Az adományoknak köszönhetően 62,3 tonna gyümölcs kerül az érintett intézményekhez. Ebből Békés megyébe 1130 kilogramm alma, 2712 kilogramm narancs, illetve 832 kilogramm citrom érkezik.

Az alapítványtól megtudtuk, hogy fontosnak tartják, hogy az adomány elfogyasztása után is maradjon valami a támogatottaknál, ezért minden intézménynek egy korszerű ételeket tartalmazó szakácskönyv-sorozatot adtak át, mely a szezonális, helyi alapanyagokra építve korszerű, valamennyi előírásnak megfelelő, vitamindús ételeket tartalmaz.

Külön köteteket is kapnak az intézmények

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!