Befőzőautomatákat Fejér megyébe!

A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány több, a térségünkben tevékenykedő civil és egyházi közösségnek adományt adott át Adonyban.

Sok boldog szempár csillogott szeptember 8-án dél­előtt a Bálint Ágnes Művelődési Ház udvarán. Ugyanis civilek adományoztak civil, egyházi és nagycsaládos közösségeknek.

Az eseményen jelen volt dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Jobb Gyula, Kulcs polgármestere, Molnár Tibor, Iváncsa polgármestere, Ronyecz Péter, Adony polgármestere, Gólics Ildikó képviselő Ercsiből, valamint a kedvezményezett közösségek képviselői.

A ceremónián a vendégeket a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke, Szőnyi Kinga üdvözölte, s átadta a szót dr. Molnár Krisztiánnak.

– A közgyűlés több tekintetben is célközösséget talált az adományozókkal. Egyrészről a közgyűlés életre hívta a Fejér Termék Programot. A program célja, hogy segítsük a kiváló magyar termékek és a megyei termékek választékának bővülését, új munkahelyek teremtését. A másik csatlakozási pont a karitatív gondolkodásmód, amely szintén közel áll hozzánk. Remélem, hogy ezentúl még több kulcsi, adonyi, iváncsai és pusztaszabolcsi termék fog ezeknek az adományozott gépeknek a segítségével a Fejér megyei asztalokra kerülni.

A közgyűlés elnöke után Heizler Norbert, a Civil Összefogás Fórum országos koordinátora szólt a résztvevőkhöz.

– Tevékenységünket 2016-ban kezdtük. Akkor a gyermekétkeztetés korszerűsítése volt a missziónk. A cél a helyi és friss alapanyagok felhasználása volt a közétkeztetésben. Most ismét a helyi alapanyagok felhasználását szeretnénk előmozdítani a befőző- és aszalókészülékeinkkel. De most a civil szervezeteket szeretnénk támogatni, hiszen tágabb értelemben a befőzés lehet egy közösségi program, munkalehetőség, bevételi forrás is a helyi civilek számára – mondta el a koordinátor.

Majd a koordinátor és a Fe­jér Megyei Közgyűlés elnöke együtt adták át a konzerváló-, ivólékészítő, befőző- és aszalógépeket. Adományban részesült a kulcsi Vidám Emberek Közössége, az Ercsi Római Katolikus Plébánia, a Nyugdíjasok Iváncsai Szervezete, a Szűz Mária Gondozóház Adonyból és a Pusztaszabolcsi Polgári Egyesület.

A nap folyamán az alábbi helyszíneken járt a CÖF stábja:

Adony

Sárszentmihály

Szabadegyháza

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!