Baj van Európa!

Nagy-nagy bajban van!

AKKOR NAGYON NAGY BAJBAN VAN EURÓPA!

Egy megdöbbentő cikket közölt a The Local című lap. A portál azt állítja, hogy egy oknyomozó újságíró beépült a migránsok közé, és mint menedékkérő, 35 menekültszállón szállásoltatta el magát Ausztria, Németország és Svájc különböző migránsszállóin.
Tulajdonképpen az egész nyarát arra áldozta, hogy mint fedett oknyomozó leleplezze, hogy milyen élet folyik a menekültszállók falai mögött.

Az oknyomozó riporter és terrorizmus szakértő Shams Ul-Haq 15 évvel korábban érkezett Németországba Pakisztánból ugyanúgy, mint sok menekült napjainkban. Akkoriban még egy szót sem tudott németül. Szinte azonnal iskolába iratkozhatott, és hamarosan megteremtette az egzisztenciáját is.

Azóta viszont minden megváltozott és a helyzet kaotikus lett. Az Európára leselkedő veszély pedig napról napra nő.

Az újságíró úgy érzi, hogy az európai embereknek joguk van megtudni, hogy milyen veszély fenyegeti őket valójában. Elmondta, hogy nem volt nehéz beépülni a menekültek közé. Mindössze annyi volt a dolga, hogy néhány napig nem borotválkozott, és elhasználódott ruhát húzott magára.

A hatóságoknak sem szúrt szemet. Azt állítja, hogy csak néhány táborban vettek tőle ujjlenyomatot, de nyilvánvalóan azokat senki sem ellenőrizte, így gyakorlatilag szabadon mozoghatott, és mehetett egyik táborból a másikba. Így sikerült neki, mint ellenőrizetlen „menekültnek” egyetlen nyár alatt három országba, és 35 menekültszállóra is eljutnia.

Arról is beszámolt, hogy például Alsó-Ausztriában, mikor megunta a befogadó állomást, egyszerűen átmászott a kerítésen, és így távozott. De azt is elmondta, hogy Kreuzlingenben (észak-keleti Svájcban), egyszerűen kérte, hogy szüntessék meg a menekültügyi eljárást, és máris szabadon távozhatott öt másik migránssal együtt. Senkit sem zavart, hogy nincsenek úti okmányaik, szabadon mozoghattak, és mehettek bárhova.

A szakértő azt állítja, hogy a radikális iszlamisták ott vannak a táborokban, és folyamatosan befolyásolják „térítik” az ott élő migránsokat. Az a feladatuk, hogy minél több menekültet az ő oldalukra állítsanak és radikalizálják őket.

Az újságíró szerint nincs is nehéz dolguk – „míg eleinte mindenki hálás volt, hogy tető van a fejük felett, mostanra megváltozott a helyzet”. A hatóságokat és az államot szidják a migránsok a rossz étel, és a körülmények miatt. Az elégedetlenség és a feszültség napról napra nő a szállókon, így egyre többen csatlakoznak a radikális iszlamistákhoz. Ezzel az Európát fenyegető veszély is folyamatosan nő. Az újságíró úgy érzi, hogy az európai embereknek ezt joguk van megtudni.

J. P.

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!