Az önjelölt Mata Hari

Talán mindenki számára nyilvánvaló, hogy a külföldről is pénzelt Átlátszó hírportál perek sokaságával igyekszik fontos gazdasági információkhoz juttatni kenyéradó gazdáit.

Figyelmet érdemel az is, hogy nevezett hírportál kiszolgálja azokat a politikai érdekközösségeket, amelyek ellenfelei a kétharmados többséggel megválasztott kormánynak. Taktikája, hogy műszelet fújva elhiteti, hogy „zörög a haraszt”.

A helytartó elvei alapján vezérelt bérfirkász a CÖF–CÖKA-t lejárató írást közölt, amelynek tárgya az MVM és a CÖF közötti szerződés volt. Ironizálva írta, hogy az MVM támogatása csak egy célt szolgált, a „közgondolkodás javítását”.

Az önjelölt „Mata Hari” valóságos neve Erdélyi Katalin. A cikkben közölt csúsztatások mellett a közerkölcstől egyre távolodó újságíró múltjáról villantsunk fel két történést.

A lengyel függetlenségi napra induló CÖF-aktivisták közé jelentkezett. Újságírói kilétét eltitkolta, majd információszerzés végett beköltözött utastársa hotelszobájába. Számára szenzációként közölhetőket a teljes utazás alatt nem tudott beszerezni, önmaga dicsőítéséről azonban gondoskodott, cikksorozata címe: Beépültem a CÖF-ösök közé. Más alkalommal beszivárgott a szellemi honvédők ünnepségére, kilétének eltitkolása mellett fotóztatta magát a szervezet elnökével. Természetesen a fotóval később lapjában büszkélkedett. „Kémünk” Mata Harival ellentétben életét nem kockáztatta, mivel saját elmondása szerint is barátságos emberek a szellemi honvédők.

Az agonizáló ellenzékiek előtt pajzsot tartó média, így a Hír TV, ATV, Népszava, Klubrádió a bérfirkász cikkeit készpénznek veszi, és híradásaiban közli.

A CÖF–CÖKA-nak nincs titkolnivalója. Azt sem tartja ördögtől valónak, hogy megpróbál a közgondolkodásra hatni. Ugyanakkor nevezett újságíró nem szorgoskodik, amikor arról van szó, hogy a Soros György által finanszírozott Helsinki Bizottság a bíróknak és az ügyészeknek érzékenyítő tréningeket tart.

Ezek után lássuk a CÖF–CÖKA 2017. éves nyilvános közhasznúsági jelentését, amely alapján az olvasók autentikus véleményt tudnak alkotni a kuratóriumunk szervezésével megvalósított önkéntes munkánkról.

„A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) ebben az évben is figyelemmel kísérte az országban zajló társadalmi, gazdasági történéseket. A civil politika eszközeivel (civilitika), megfelelő időben és szellemi honvédőinek tanácsai alapján véleményt nyilvánítottunk.

Partnereink a Kárpát-medence szinte minden részéből tanácsokkal, információkkal kerestek meg bennünket, sok esetben megnyilvánultak az Európai Unióban történt események kapcsán is. Közösségünket leginkább a népfelség elve, a szuverenitás, a keresztényi identitás és a szubszidiaritás elve tartja össze.

Civil missziónkat úgy fogalmaztuk meg, hogy az, lehetőség szerint, példákat tudjon felmutatni a bejegyzett, működő civil alapítványoknak és egyesületeknek, aktivizálja önkéntes munkájukat.

Elfogadott koncepciónk szerint miniprogramunk lényege négy epizódból álló, rövidfilmekben megjelenített ismeretterjesztés, amelyben közvetítettük a CÖF–CÖKA által képviselt értékrendszert, a civil szervezetek küldetését, olyan missziós tevékenységeket, amelyek révén különböző társadalmi csoportok életét, gazdasági működését kívántuk megkönnyíteni és a korcsoportok testi és lelki épülését egészségesebbé tenni.

Példaadással próbáltuk ösztönözni a civil közösségeket a társadalmi élet közjó érdekű segítésére.

Ismeretterjesztésünknek négy fő eleme volt:

1. Civil szervezetek küldetése (minden civil szervezet számára az egyszázalékos jövedelemadó felajánlásának fontossága)

2. Kis- és családi vállalkozások támogatása

3. Korszerű gyermek- és családi étkeztetés felé irányuló innovatív tevékenység

4. A szellemi honvédő mozgalom fontossága és szervezése az Európai Unióban

Rávilágítottunk a civilitika és a politika kapcsolódására, a népfelség elvének fontosságára.

Az ismeretterjesztés kapcsán igénybe vettük elkészített rövidfilmjeinket. Lehetővé tettük (http://www.civilosszefogas.hu, http://www.civilek.hu), hogy szolgáltatásainkról értesüljenek partnereink.

Hivatalos visszajelzések és mérések alapján, a rövidfilmek segítségével több mint négy és fél millió polgárt értünk el. A kis és családi vállalkozások támogatása keretében eddig kilenc termelői közösséget hoztunk létre. Számukra kapcsolatot szerveztünk a magyarországi élelmiszerláncokkal (szerződéskötések). Eljártunk az FM, a Nébih és az OGYÉI felé törekvéseink támogatása érdekében.

Szakembereink a korszerű és egészséges táplálkozást segítve innovatív ételkreációkat tartalmazó, évszakokra ajánlott recept- és technológiai könyveket alkottak. Ezek eljuttatása és igény szerint a receptek betanítása folyamatos, a megyei önkormányzatok segítségével, a köz- és gyermekétkeztetést folytató főzőkonyhák irányába.

A könyveket felajánlottuk/felajánljuk a szülői munkaközösségeknek is, ezzel ösztönözve a családi étkezések egészségesebb kivitelezését.

Több komplettált ételféleség élelmiszeripari gyártását készítjük elő, ezzel is segítve, hogy az étlapon minél több helyi és házi készítésű, minőségi ételfogás elkészítésére maradjon kapacitás.

Az európai polgárság közösségi összefogása érdekében kétnapos szimpóziumot szerveztünk a civilitika tudományának megalapozására (2017. nov. 16–17.), amelyen a részt vevő külföldi és magyar szellemi honvédők zárónyilatkozatban foglaltak állást annak érdekében, hogy 2018-ban megalakuljon az EuCET (Európai Civil Együttműködési Tanács).

A témával kapcsolatban öt nyelven, neves szerzők közreműködésével könyvet adtunk ki.

Folyamatosan működtettük sikeres Civil Akadémiánkat, esetenként 300-400 fő részvételével.

Előadóink bejárták az országot, véleményt alkottak az ország társadalmi és gazdasági történéseiről, miközben információkat gyűjtöttek a polgárság által megfogalmazott fontos teendőkről.

Kiemelten kezeltük és ápoltuk a határon túli magyar, valamint a lengyel közösségekkel kapcsolatainkat.

Működtettük a Civil Együttműködési Tanácskozást.

Lengyel testvérszervezeteinkkel, őrizve országaink hagyomá­nyait, történelmi kapcsolatait, közös megemlékezéseken és ünnepségeken vettünk részt.

Közvetlen segítséget nyújtottunk az országban működő CÖF-kluboknak. Karitatív tevékenységünk fontos állomása volt az adománygyűjtés az atyhai templom újjáépítésének céljára. Kezdeményezésünkre csaknem hatmillió forint adomány érkezett, amely összeget haladéktalanul átutaltuk.

A társadalmat foglalkoztató kérdések kapcsán sajtótájékoztatókat tartottunk, a szellemi honvédőktől érkező észrevételeket MTI-közleményben rögzítettük. Petíciókat juttattunk el az Európai Bizottsághoz.

A kimagasló munkát végző önkéntes civileknek 2017-ben átadtuk a Szellemi Honvédő Díjat (Barsi Balázs ofm, Dr. Lengyel Attila CÖF Klub Miskolc, Gazeta Polska 400 klubja).

Munkánkat nagymértékben segítette, hogy az MVM, magánszemélyek és magáncégek kiemelkedő támogatását élvezhettük, az elmúlt években folytatott tevékenységünket meghaladóan hozzájárulhattunk a civil közösségek hatékonyabb működéséhez. A közgondolkodás elmélyítésével a közjót igyekeztünk szolgálni.”

Csizmadia László írása

Magyar Hírlap:http://magyarhirlap.hu/cikk/119426/Az_onjelolt_Mata_Hari

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!