Az erőtlen külpolitika eredménye…

A civilek megelégelték a Gyurcsány–Bajnai-kormányok tehetetlen külpolitikáját – ezzel indokolta Simon János az MNO-nak a szeptember 1-jére meghirdetett civil demonstrációt, amelyet Szlovákia budapesti nagykövetsége előtt tartanak majd meg. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) szervezője szerint már nem csak magyar ügyről van szó a szlovákiai államnyelvtörvény kapcsán. Európai üggyé nőtte ki magát a probléma – teszi hozzá Simon.

A CÖF mindenkit vár a demonstrációra, aki kiáll a kisebbségek jogai és a humánus értékrend mellett. A gyülekező 14.30-kor lesz, a beszédek elhangzása után pedig a szervezők petíciót nyújtanak át a nagykövetségnek. Simon lapunknak kijelentette: a civilek túlléptek már a belpolitikai kereteken és nemzetközi szintre viszik az ügyet. A tüntetés napján a szervező szavai szerint Belgiumtól Svédországig, Amerikától Ausztráliáig mindenhol tiltakoznak. Európa-szerte megszólalnak majd a harangok. Helyben élő magyarok és demokraták szervezik az ottani megmozdulásokat – teszi hozzá Simon János, aki szerint erőtlen a jelenlegi magyar külpolitika.

Mint ismert, Kóka János – jelenleg a szinte alig létező SZDSZ frakcióvezetője – aktivizálta magát a szlovák államnyelvtörvény ügyében. Simon szerint ez a fellépés erőtlen, visszhangtalan, és semmilyen hatása nincsen.

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!