Az ellenzéki pártok megállapodtak

RÉMÁLOM

Attila Demeter :

Az ellenzéki pártok megállapodtak

Az áprilisi hatalomátvétel után az eddig látszatveszekedést azonnal abbahagyják, és megosztoznak a hatalmon. Karácsony Gergely őszig megőrzi a miniszterelnöki rangot, és csak utána adja át a miniszterelnöki széket Gyurcsány Ferencnek. Kiosztották egymás között a miniszteri helyeket. A belügyminisztert a Jobbik adhatja, a külügyminiszter természetesen az MLP soraiból kerül ki. A gazdasági tárcát a DK adja, az MSZP cserében megkaphatja az újra indított privatizációs tárcát.
Az áprilisi diadal után az össz-ellenzéki kormány első ténykedése lesz az, amiben mindannyian egyetértenek:

 Bocsánatot kérnek Brüsszeltől, és haladéktalanul lebontják a kerítést, valamit felszámolják a jogi határzárat.
Az ellenzék áprilisi győzelme után egy éven belül bevezetik a több biztosítós egészségpénztárak rendszerét, piacot nyitnak a francia és német egészségpénztáraknak, privatizálják az összes kórházat és egészségügyi intézményt.

A választások után a mai ellenzékből alakult kormány privatizálja valamennyi rádió és tévé frekvenciát, áruba bocsátja a nemzeti média valamennyi csatornáját és intézményeit, a szerkesztőket büntető eljárás alá vonják.

Az össz-ellenzéki megállapodás alapján a választási győzelem után azonnali hatállyal felmondják a Paks II. szerződést, és a várható többletköltségek fedezése érdekében 87 %-al megemelik az elektromos áram díját.
Az ellenzék a győzelem esetén azonnal megállítja a CSOK-ot, a korábban megkötött szerződéseket felülvizsgálják, azok csak új kamat vállalása esetén folytathatóak.
Ellenzéki győzelem esetén már májusban elkülönítenek harmincmilliárd forintot a befogadásra váró „menekültek” lakástámogatására, a pénzből 2700 lakást vásárolnak az ország huszonnégy nagyvárosában és Budapesten, megnyitják a bezárt laktanyákat az illegális bevándorlók elhelyezése végett.

I. GY.-né M.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!