Az átkelésnek ára van

Nincs arról szó, hogy a civil szervezetek vezetőinek vagyonnyilatkozatot kell tenni. Talán bizonyos esetekben ez sem ártana.

Arról azonban ne csak szó essék, hogy a külföldről érkező támogatások milyen céltevékenységekre használhatók. Meg kell akadályozni, hogy külföldi állampolgárok, vagy pártpolitikai érdekeltségek játszóterévé váljon Magyarország.

A magyar választók akaratát ne lehessen megtorpedózni NGO-knak álcázott, civilnek mondott szervezetek fellazító, sokszor az állami rend ellen irányuló aknamunkájával.

A kérdés: ki fizeti a révészt?

A külföldről támogatott NGO-k pénzügyi kimutatásai, személyi kifizetései világosan jelzik az elkötelezettséget, vagyis aki fizet, az rendel.

A magyar állampolgárok, cégek által civileknek nyújtott támogatások nem megkérdőjelezhető szabadságjogok. Se többet, se kevesebbet nem jelentenek, mint elköteleződést a választott szervezet közjót elősegítő és önkéntesen hozzáadott munkája mellett. Az illetékes kijelölt állami szervek ellenőrzési joga állandó és folyamatos lehetőség. A pénzmozgások nyilvánosságra hozását pedig az érvényben lévő jogszabályok és a kétoldalú szerződésekben leírtak szerint lehet megvalósítani és tiszteletben tartani.

Pártpolitikai érdekek érvényesítésével, korrupciós rágalmakkal ne lehessen sakkban tartani, „pellengérre állítani” az adományozókat, szponzorálókat, mert a társadalom szimpátiájának elnyerése, és a civil szervezetekkel történő együttműködés közérdek, az adományozók támogatásai hosszú távon komoly üzleti hozamokkal is járhatnak.

A törvényalkotó feladata a választópolgárok demokratikus jogállamiság mellett kinyilvánított akaratának védelme. Azaz külföldi üzletemberek, pártcsoportosulások olyan tevékenységét, ami felforgatásra irányul, kormány elleni puccsra kínál anyagi hátteret, jogi eszközökkel is meg kell akadályozni.

Egyes NGO-kban külföldi pénzekből foglalkoztatnak személyeket, ez anyagi elkötelezettség mellett felvethet nemzetbiztonsági problémákat is.

Marad a kérdés: ki fizeti a révészt és szuverenitásunkat sérti-e az adományokhoz kötött, meghatározott feladat, amely jelentheti a mindenáron „túlpartra” jutást?

A CÖF-CÖKA a kormánytól, sok ezer partnere nevében is, bölcs eligazítást vár.

CÖF-CÖKA vezetősége

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!