Átlátszó az Átlátszó.hu

A CÖF-CÖKA-t támogatók közül több mint 500-an vállalták önkéntesen, hogy figyelik a közösségünket támadó médiumokban megjelenő igaztalan vádakat, hamis megnyilvánulásokat.

Jelentjük a sajtófigyelés működik. Köszönjük!

Vérmes nekirugaszkodással támad ránk a norvég civil alappal kapcsolatos kormányzati észrevétel és intézkedés kapcsán az átlátszó www.atlatszo.hu hírportál.

A módszer szokásos, a norvég pénzekből jócskán részesülő neoliberális és posztkommunista érzelmű lapocska ahelyett, hogy feltárná és nyilvánosságra hozná támogatóit bértollnokai finanszírozását, úgy gondolkodik, legjobb védekezés a támadás. Brutálisabb formában láttuk ezt 2006 őszén.

A reakció érthető, hiszen nehezen védhető, hogy egy idegen állam, esetünkben Norvégia EU kötelezettségű pénzalap nyújtásakor kiválaszthatja a neki gazsuláló pénzosztó partnereit. Teheti ezt a magyar Parlamentet megkerülve, ellenzéki pártokhoz kötődő szervezetek finanszírozásával.

Ez a módszer hasonló, de mivel egy államról van szó, súlyosabb, mint a Soros György magánpénzeivel, vagy más külföldi érdekeltségekkel támogatott ellenzéki aknamunkát segítő, pártérdekekhez kötött pénzügyi támogatás.

Vicces, ahogy az Átlátszó.hu összehasonlításképp a NEA pályázati elbírálásait hozza fel. A NEA működését a 2001-es Civil Törvény szabályozza, szemben a Norvég Civil Alap enyhén szólva is rendezetlen működésével. A NEA kollégiumban és tanácsban bírálók nem részesülhetnek pályázatra szánt költségvetési összegekből, érintettségük büntetőjogilag kizárt.

A NEA tanács elnökének felemlítése a cikkben és annak sugallása, hogy bármilyen előnyt élvezhet tisztségéből kifolyólag, nettó hazugság. Az elnök, mint az egyik legnagyobb Kárpát-medencei civil szervezet vezetője, a civil társadalom jó ismerője, önkéntes munkában látja el feladatát, fizetést nem vesz fel, irodát nem használ, havi 35.000 Ft költségtérítésben részesül.

A CÖF-CÖKA időben, minden évben nyilvánossá teszi a pénzügyi elszámolásait és közhasznúsági jelentését. Ennek köszönhetően próbálkozhat az Átlátszó.hu hamis állításokkal, csúsztatásokkal félrevezetni egyre csökkenő táborát. Ügyészséggel fenyegetőzik, így próbálná a civilek szabad véleménynyilvánítását, a szólásszabadságot derékba törni. Állunk elébe, viszont reméljük, hogy rövidesen megjelenteti a hírportál a MILLA, a Haza és Haladás Egyesület és Alapítvány, a Szolidaritás Egyesület éves pénzügyi beszámolóját és azok elemzését, foglalkozni fog az SZDSZ csődbemenetelével, nemzetbiztonsági szempontból is felveti az előbb említett szervezetekhez külföldről érkező pénzügyi támogatások célját és eredetét.

A mi civiljeinknek a mindennapi kenyeret nem titkos Bilderberg-csoportban helyet foglaló megbízók adják.

Jól látható, átlátszik az Átlátszó.hu, kivéve a ruhájára rászabott, erősen beárnyékolt zsebeit.

CÖF-CÖKA vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!