A károgó Varjú esete a hazugsággal

Egyenes beszéd feltekercselve – Még a legnagyobb elődök hazugságbeszédét is sikerült felülmúlnia szerdán Varju Lászlónak, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció pártigazgatójának az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Azt mondta, hogy Csizmadia László, a Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsának elnöke a civileknek szánt közpénzt politikai célokra visszakéri. Egész pontosan azt állította, hogy miután a civil szervezetek hozzájutnak a megítélt támogatáshoz, Csizmadia László levélben felszólítja őket, hogy pályázati pénz felét juttassák vissza a Civil Összefogás Fórumnak.

Természetesen ilyen levelek nem léteznek, Csizmadia László semmiféle NEA forrást nem oszthat szét, arra kizárólag a Szakmai Kollégiumok jogosultak a törvény szerint. Az elnök jogosultsága csupán arra korlátozódik, hogy az aggályos kollégiumi döntéseket felfüggessze, és döntésre a kilenc tagú Tanács elé terjessze. A Tanács tagjai titkos szavazással, pontozással döntenek a pályázatok sorsáról. 2012-ben a felfüggesztett döntések száma egyébként három százalék alatt volt.

Tisztelt Varju Elvtársúr!

Rókus téri neveltetésem nem indít arra, hogy bepereljem, bár ön bűncselekménnyel vádolt meg, minden alap nélkül. Ellenben felszólítom, hogy e még önöktől is szokatlanul durva hazugság miatt keresse fel újra Kálmán Olgát és a nézők előtt kérjen bocsánatot az alávaló rágalomért.

PolgárPortál – Csizmadia László közleménye alapján

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!