A kádárizmus újra rendszerré szerveződött

Fricz: Második rendszerváltásra van szükség Magyarországon

Az Óbudai Kulturális Központban tartott rendezvényen Fricz Tamás úgy fogalmazott: ma hiányzik a civil bázis az országból, csak formájában és nem tartalmában van demokrácia Magyarországon, ezért új politikai elitre és előre hozott választásokra van szükség. Véleménye szerint a nemzet mára elvesztette erejét és nemzettudatát, a kormányfőcsere nem változtatott semmit, „a kádárizmus ismét rendszerré szerveződött”.

Tarlós István, a Fővárosi Közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciószövetségének elnöke azt mondta: az ország válaszút előtt áll, el kell dönteni, hogy milyen értékrendet képviselve milyen irányba indul. Aki nem Orbán Viktor mellé teszi le a voksát, az a jelenlegi hatalom mellett foglal állást szavazatával – jelentette ki. Úgy fogalmazott: „Itt az idő, az utolsó óra, hogy eldöntsük, mit akarunk, mert ha bedőlünk a kommunikációs paneleknek (…), hogy szükség van kis pártokra (…), akkor lehúzhatjuk a redőnyt”.

Simon János, a Civil Összefogás Fórum másik alapítója arról beszélt: szerveződésük annak ellenére, hogy 5-800 szervezetet tömörít, s „több mint félmillió tagot mozgat”, laza, nyitott kíván maradni, nem fognak párttá alakulni.

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!