Március 10-én újra megszervezzük menetünket a Székely Szabadságért. A főszervező, Vass László István sorait alább olvashatod:

„A Székely Szabadság Napja alkalmából a CÖF Klub Miskolc az idén is megtartja szokásos megemlékezését, ami a hagyományaink szerint egy várost átszelő sétára épül.

  1. MÁRCIUS 10-én, VASÁRNAP,

10:00 órakor a ZENEPALOTA ELŐTTI TÉREN

találkozunk,

majd a Papszer utca – Mindszent-tér – Népkert/Országzászló (csatlakozási pont, megemlékezés prózával, szavalattal, énekszóval) – Tapolcai elágazás (technikai pihenő, csatlakozási pont) – hejőcsabai Milleniumi emlékmű – Bárczy kastély útvonalon, kb. öt kilométert megtéve érünk a Templompart dűlőre, ahol a jelképes Székelyföldön is emlékezünk a dicső elődökre pár falat harapnivaló és néhány pohár bor mellett zárva az eseményt.

Kérek minden kedves részt venni szándékozót, hogy az eseményen viseljen székely-, vagy magyar kokárdát és ha tud, akkor hozzon magával zászlót is! Ha van, viselje a CÖF Klub Miskolc kitűzőt.

Miután a szolidaritási sétánk az aznap záruló Kocsonyafesztivállal egy időben lesz (a korábbi indulási helyszín is emiatt módosult), ezért tisztelettel kérek minden résztvevőt, hogy az eddig hál’Istennek nem túl jellemző, ám esetenként mégis lehetséges politikai ellenhangokra a rendezvény békés, örömteli lebonyolítása érdekében ne reagáljanak, sem tettel, sem szóval!

Minden érdeklődőt és a székelység sorsa iránti elkötelezetteket barátsággal várunk!”