A CÖF állítja, szabályszerű a támogatásuk

Magyar Idők – 2017. május 20.

Hazugság, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Magyar Villamos Művektől (MVM) kapott támogatást plakátokra fordítja: a cégtől érkezett 508 millió forint minden fillérjével elszámolnak, ahogy a kétoldalú szerződésben is rögzítve van – reagált lapunknak Csizmadia László elnök a Jobbik CÖF ellen tegnap tett feljelentésére.

A jobbikos Szávay István azzal vádolja a CÖF-öt, hogy az MVM-en keresztül közpénzből finanszírozza a kormányt támogató akcióit, köztük a bohócos plakátkampányt. Csizmadia László azt mondta, Szávay feljelentését politikai lépésnek tartja, amellyel néhány napra sikerülhet a figyelem középpontjába kerülnie a Jobbiknak, ám a CÖF ezzel szemben éveket dolgozott azon a programon, amelyet most a támogatásból elkezdhetnek megvalósítani.

Hozzátette, a plakátokkal kapcsolatban már több pert is nyertek az ellenzéki politikusokkal szemben.
Csizmadia szerint az állami vállalatok törvény szerinti joga, hogy anyagi támogatást adhatnak a civil szervezeteknek, tehát nem történt szabálysértés. Május 12-én a CÖF közleményt adott ki arról, hogy 2010–2016 között nem kapott támogatást állami cégtől. Csizmadia elmondta, ez az időintervallum az ő értelmezésük szerint 2015. december 31-ig tart, ám azt soha nem tagadták, hogy 2016 végén nagyobb összegű támogatást kaptak az MVM-től.

– A Jobbik nemcsak elárulta a nemzeti ügyeket, de még azokat a civileket is támadja, akik kiállnak a nemzeti érdekekért, és felemelik szavukat a migránsok betelepítése ellen – reagált a Fidesz.

A CÖF állítja, szabályszerű a támogatásuk

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!