A budapesti városvezetés újabb meghökkentő intézkedései

A budapesti városvezetés nemrég újabb meghökkentő intézkedéseket jelentett be !!
H.B.

Azonkívül, hogy további bójákkal biztosítja a biciklizni vágyók számára a biztonságos közlekedést a főútvonalakon, radikálisan csökkentve evvel azok áteresztő képességeit, lehetetlenné téve a főváros közlekedését, előadásokra alkalmas színpadokat (piacokon is), a londoni Hyde park corner-hez hasonlóan soapbox speaker-ek számára beszédek megtartására lehetőséget nyújtó helyeket és a zongorázni vágyóknak zongorát biztosít.

Wintermantel Zsolt a Fővárosi Önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának vezetője a megdöbbenésből felocsúdva arra szólította fel Karácsony Gergelyt, aki ezeket előterjesztette, hogy fejezze be az ámokfutását és azonnal mondjon le.

A pénzhiányra hivatkozó városvezetésnek a fentiekre úgy látszik van pénze !!

A soapbox speakere-k valószínűleg az embereik lesznek, ők fogják játszani a darabokat is és lehet, hogy az embereik fognak zongorázni nekünk egyszerű budapesti polgároknak.

(A gyerekek például nagyon örülnének ha Karácsony Gergely eljátszaná nekik a „Boci, boci tarkát”)

Nagy élmény lesz !!!, de a valójában Gyurcsány Ferenc által irányított fővárosi városvezetéstől nem meglepő elképesztő ötletek ezek.

Olvassuk csak el Saul Alinsky 12 szabályát és rögtön megértjük az egészet.

https://mandiner.hu/velemeny/2013/02/saul-alinsky-a-radikalisok-12-szabalya

A radikálisok 12 szabálya

Támadj, támadj, támadj minden irányból, sose hagyj esélyt a tántorgó szervezetnek a pihenésre, átcsoportosításra, talpra állásra és a stratégiája újragondolására.

Saul Alinsky

Fent és Lent

 1. Nem csak az a hatalom, amivel valóban rendelkezel, hanem az is, amiről az ellenség azt hiszi, hogy rendelkezel.A hatalomnak két fő forrása van: a pénz és az emberek. Akiknek nincs pénzük, a testükből kell felépíteniük a hatalmat.
 2. Sose kerülj kívül az embereid tapasztalati körén.Csak zavarodottságot, félelmet és meghátrálást fog eredményezni.
 3. Amikor csak lehet, kerülj az ellenség tapasztalati körén kívülre.Keresd a módját, hogyan növelhetnéd a bizonytalanságát és az idegességét.
 4. Kényszerítsd az ellenséget, hogy a saját szabályai szerint járjon el.Ha az a szabálya, hogy minden levélre válaszolnia kell, küldj 30 000 levelet. Ezzel kinyírhatod, mert senki sem képes megfelelni az összes maga állította szabályának.
 5. A nevetségessé tevés az ember leghatásosabb fegyvere.Nincs védekezés. Irracionális. Dühítő. Döntő nyomásgyakorlási pontként is szolgálhat, hogy engedményekre kényszerítsd az ellenfelet.
 6. Az a jó taktika, amit élveznek az embereid.Unszolás nélkül is tenni fogják. El fogják végezni a feladatukat, és még jobbakat is fognak javasolni. Ebben az értelemben a radikális aktivisták semmiben sem különböznek a többi emberi lénytől. Mind kerüljük az örömtelen tevékenységet, de élvezzük azt, ami működik és eredménnyel jár.
 7. Az a taktika, ami túl hosszan alkalmazol, teherré válik.Sose válj unalmassá. Még a radikális aktivisták is elunják magukat.
 8. Tartsd fenn a nyomást. Ne engedd fel.Folyamatosan próbálj ki új dolgokat, hogy bizonytalanságban tartsd az ellenfelet. Ahogy az ellenfél kiismer egy taktikát, vágd lágyékon valami újjal. Támadj, támadj, támadj minden irányból, sose hagyj esélyt a tántorgó szervezetnek a pihenésre, átcsoportosításra, talpra állásra és a stratégiája újragondolására.
 9. A fenyegetés gyakran rémisztőbb, mint maga a dolog.A képzelet és az ego gyakran sokkal több negatív következményt képes vizionálni, mint bármely aktivista. És amit valóságnak észlelnek, az azzá válik. A nagy szervezetek mindig a legrosszabb forgatókönyvre készülnek fel, ami talán végtelenül távol áll az aktivista elképzeléseitől. Az eredmény az lesz, hogy a szervezetek hatalmas mennyiségű energiát és időt fognak azzal tölteni, hogy számbaveszik a legszörnyűbb következményeket. Ez könnyen megmérgezi a gondolkodást, és demoralizálja őket.
 10. Ha egy negatívumot elég keményen nyomsz végül pozitívvá fog válni.Ha a másik oldal erőszakot alkalmaz, könnyen a te oldaladra állítja a közvéleményt, mert az a gyengébb féllel szimpatizál.
 11. A sikeres támadás ára a konstruktív alternatíva.Soha ne hagyd, hogy az ellenfél pontot vigyen be, mert azon kapnak, hogy nincs megoldásod a problémára. Régi bölcsesség: ha nem vagy része a megoldásnak, akkor a probléma része vagy. Az aktivista szervezeteknek van programja, és az a stratégiájuk, hogy odaülhessenek a tárgyalóasztalhoz. Mindenképp rendelkezniük kell egy kompromisszumos megoldással.
 12. Válaszd ki a célpontot, izoláld, nevezd meg és polarizáld.Vágd el a támogatói hálózatától és szigeteld el a célpontot a szimpátiától. Embereket támadj, ne intézményeket, mert az emberek sérülékenyebbek, mint az intézmények
Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!