Meghívó

Kedves Barátunk,

Tisztelettel meghívjuk Önt a legújabb kiállításunkra, amelyen jelen lesz a lengyel fotóművészet egyik legendája, a 90 éves Tadeusz Rolke – a Pillanat Művésze. Részletek a mellékelt meghívóban.

Szeretettel várjuk,
Joanna Urbańska
Igazgató
Lengyel Intézet

 

 

Szerző
CÖKA

“Meghívó” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Dr. Bencze Ilona állásfoglalásával egyetértek!
    Meggyőződésem hogy a „könnyűzenét” a nyugati új zeneirány kritikátlan utánzása süllyesztette le, a következők miatt:
    Az USA-ban, de Magyarországban is érvényes a nemzetközi szerzői jog, mely szerint mind a zeneszerzőt, mind a szövegírót, sőt az előadókat is – többek között – a műveinek minden nyilvános előadása esetén jogdíj illeti. A külföldi művek jogdíjai (főleg a rendszerváltozásig a büntető kurzus miatt) nagyon drágák és engedélykötelesek voltak.
    A hazai táncdal versenyek időszakában sok kiváló zeneszerzőnk, szövegírónk és előadóművészünk volt, akik jó dallamokat (sok örökzöldet) írtak és adtak elő. Ezeket a mai „bulizós” korosztály is kedveli, de ez a szerző-gárda mind itthon, mind külföldön kihalt.
    Mivel rohamosan mind több előadási lehetőséget teremt a mai marketingipar, a növekvő előadható szerzemények számának is növekednie kell. Mindez szükségszerűen az új számok minőség-
    romlását idézi elő!
    Meggyőződésem, hogy – tisztelet a kivételeknek – a könnyűzenék hangerejének növekedése (főleg az irányzat kezdőinél és követőinél) azért alakult ki, és vált mind inkább divattá, mert a nem eléggé képzett hangszeres előadók hibáit a hangerő növelésével fedték el.
    A hangos zenei irányzatnak, és annak a hallgatóságra egészségileg több szempontból is nagyon káros hatásának szerintem csak fokozatosan és úgy lehet korlátokat állítani, ha a művelődési kormányzat alapos szervezéssel felújítja a mai kornak megfelelő könnyűzenei versenyeket. Ennek költségei megtérülnek majd a halláskárosodások csökkenésével, az őrületekig fajuló tombolások és azok káros következményeinek fokozatos megszűnésével.

    Drabek Ferenc

    gban is

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!