2017.09.11. Civil Akadémia nyitóbeszéd

Hétfőn elindult Civil Akadémiánk újabb évada „Budapest, Budapest, te csodás” című első előadásunkkal.
Telt házas, nagy sikerű rendezvényünkön Tarlós István, Budapest főpolgármestere beszélt az aktuális témákról, valamint válaszolt a feltett kérdésekre.

Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnökének levele nyitotta meg az előadássorozatot, amelyet az alábbiakban olvashatnak:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Mélyen tisztelt Főpolgármester Úr!
Szellemi Honvédők, a nemzet érdekei útján kitartóan velünk haladók!

Engedjék meg, hogy kényszerű távollétem miatt levélben nyissam meg őszi Civil Akadémia előadássorozatunkat, és egyben köszönetet mondjak Tarlós István főpolgármester úrnak, hogy szeretettel küldött meghívásunkat elfogadta.

Feladatom most is röviden, és talán iránymutatásként, állást foglalni a magyar polgárokat érintő aktuális sorskérdéseinkről.

Kétségtelen, hogy a 2018-as kampányküzdelem megkezdődött. Eközben a magyarokat és Európa őslakosságát kívülről és belülről egyaránt erkölcstelen, jogszerűtlen, politikai indíttatású, hazug támadások érik.

Több mint ezer éves, Európa közösségével együtt felépített zsidó-keresztény civilizációnkat kívánják gyökerestül kitépni.
A modernkori gyarmatosítás eszközeit használva, Soros György útmutatásai szerint, illegális és gazdasági bevándorlók millióival, a terroristák fenyegetései mellett szuverenitásunk feladását követelik tőlünk.

A pénzhatalmasok szűk, de rendkívül gazdag csoportja világuralomra tör. Ők azok, akik már-már szokásos módon korlátlan támogatásban részesülnek az európai neoliberális, szolgalelkű, megvett, kontraszelektált pártpolitikusoktól és a brüsszeli adminisztrációtól.

Nem hagyhatjuk!

Földrajzi helyzetünkből adódóan is mindig elláttuk Nyugat-Európa védelmét. Nemcsak vérünket áldoztuk, de a világ elismerését is megkaptuk a kerítések lebontásáért. Lásd: vasfüggöny, a berlini fal lerombolásának előkészítése (úgy látszik, ez már felejtendő). Most Európa és hazánk szuverenitásáért, az Unió törvényeinek engedelmeskedve, kényszerhelyzetben is védelmi kerítést építettünk. Célunk a meggondolatlan, Willkommenskultur megállítása.

Az európai közjót és közhasznúságot szem előtt tartva, a magyar emberek elsöprő többségének akarata szerint, cselekvő kormányunk mögé a Békemenetnél is erősebb civil köteléket kell állítanunk.

Jogtisztelő és demokratikusan működő nemzetünk 2018 tavaszán, a választás napján soha vissza nem térő kegyelmi helyzetben lesz. Polgáraink végre elsöprő szavazati többséggel befejezhetik a 30 éve várt valós rendszerváltást. Szavazatainkkal felhúzhatjuk a Magyar Parlament köré emelt kerítést, ahová hazaárulóknak nincs belépésük.

A Ron Werber-féle zsoldosok milliókért hiába próbálnak ezúttal női miniszterelnök jelöltet állítani, az anyagiaktól hajtva, szélsebességgel, csak azért, hogy megelőzhessék a másik kontraszelektált, kényszer-nevetgélő MSZP-s és DK-s jelöltet.

Az MSZP-s Botka László settenkedése sem lesz eredményes, mert Szeged lakossága nem engedi, hogy a várost Európa illegális bevándorlóinak fővárosává tegye.

A szélkakas Jobbik-vezér nem alázhatja meg a nagycsaládok gyökereit, a nyugdíjasokat.

A mai ellenzék egyetlen célja ismét végrehajthatatlan ígéreteikkel becsapni, átverni a polgárokat, akik az elmúlt 8 évben végre konszolidálták gazdaságunkat. Most ismét van pénz a kincstárban, van mit rabolni, csak el kell távolítani a miniszterelnököt és a kormányt, hogy – akárcsak 2002-ben -, újra jöhessen a kontroll nélküli korrupció és a külföldi bankok segítségével magánzsebekbe irányított ország fosztás.

Tisztelt Barátaim!

A CÖF-CÖKA továbbra is azon lesz, hogy a nemzetek elárulóit lesöpörjük Európa politikai színpadáról. Megteremtsük a népfelség elvére alapozott Európa szellemi honvédelmét. Ha kell, a „kettős kerítés” hívei leszünk, amely nemcsak Európa és Magyarország határait védi kerítéssel, hanem a nemzetek parlamentjét is megóvja a sáskajárástól.

Most azonban köszöntsük a mai nap főszereplőjét, és idézzünk egy másik nagyszerű magyart, Jókai Mórt, aki Budapest állapotáról szólva ezt írta 1893-ban a főváros kultúrtörténetét bemutató kötet előszavában:
Még 1848-ban egy nagy magyar államférfi azt mondotta, hogy „Budapest nem Magyarország, mint ahogy Párizs Franciaország”. Azóta annyit haladt a kor, hogy most már mindenki azt mondja, hogy „Budapest Magyarország szíve”.

Minden hazafiúi dicsekedés, minden ábrándozó túlbecsülés nélkül elmondhatjuk, hogy Budapest… Magyarország valóságos fővárosa, mely egyfelől rohamos növekedésével hatalmas vonzerőt gyakorol az egész országra; míg másfelől a nemzeti, közművelődési, kereskedelmi, közlekedési gócpontot képezi, melyből az egyesült törekvés az egész országra ismét szétárad.

A millennium idejére Budapest Párizshoz méltó rangját már a világ is elismerte.

Abban, hogy ma is állíthatjuk, hogy Budapest Magyarország szíve, oroszlánrésze van Tarlós István főpolgármester úrnak. Kérem, hallgassák meg főpolgármester urat, tanuljunk tőle akaratot, mesterséget és szolgálatkészséget.

„ A haza minden előtt!”

Csizmadia László
a CÖF-CÖKA elnöke

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!