Tisztelt CÖF-CÖKA Vezetőség!

Az 1956-ra emlékeztető levelüket nagyon köszönöm. Nekem még vannak emlékeim. 1956-ban 20 éves főiskolai hallgatóként jelen voltam a budapesti helyszíneken.
Amikor a mai 20 éveseknek említjük 1956-ot, nagyon fontos konkrétan beszélni. Nem elég nekik azt mondani, hogy diktatúra volt, hogy a szabadságért tört ki a forradalom, hogy megfélemlítés volt, hogy hazugság áradt a sajtóból stb. Ha ezt hallják a mai fiatalok, akkor a saját, mai fogalmaikkal helyettesítik be ezeket a  szavakat. Nekik ma az a diktatúra, az a szabadság, az a hazugság stb. amivel félrevezetően ma kábítják őket. Ezért nagyon fontos igaz történeteket elmondani nekik az akkori életről, a megtörtént események egy-egy valós részletéről. Ez talán segítheti őket abban, hogy képesek legyenek összehasonlítani az akkori és a mai magyarországi körülményeket. Talán még azt is felismerhetik, hogy a „forradalmi tett” ma egészen más természetű, mint 1956-ban volt.

Tisztelettel:

Dr. M.Zs.
_______________________________________________________________________________

Tisztelet 56 igazi hőseinek, akik életükkel fizettek a szabadságért.

A színművészetisek irányított performanszának ehhez semmi köze.

Állami pénzen ki akarják sajátítani egy szűk körnek a színész-és filmes képzést.

P.K.
_____________________________________________________________________________

Nagyon bánt, hogy a mai fiatalok ilyen érzéketlenek az 1956-os eseményekhez.
Igen, könnyű őket belerángatni elvtelen cselekedetekbe, csak a balhé kedvéért.
Magam részéről tízévesen éltem át az októberi napokat. Rettegtem, amikor a házunk előtt éjjel megállt a fekete autó, hogy bevigye a szomszéd bácsit az Ávó.
H-né D.M.
____________________________________________________________________________

Még sötét volt ,de a megemlékezés mécsese  az erkélyemen  lobogott, míg én könnyeimmel küszködve imádkoztam az 56-ban meghalt hazafiakért.
76  évesen vissza emlékeztem mindarra  a sok kedves és igaz magyar fiatalra, akik szerették a hazájukat, nemzetüket, szemben a mai agyon kényeztetett ifjakkal, akik csak követelőzni tudnak,nincs semmi belső értékük, egoisták, és ha mérlegre állítanák őket, az értékük súlytalansága miatt, a mérleg nyelve mozdulatlan maradna. Ezeket nem is tartom magyaroknak. Áldd meg Isten a magyart.!
M-né P.A.
___________________________________________________________________________

10 évesen a József körúton a Mária utcával szemben laktunk,és sajnos ott éltem át az eseményeket. A vörös keresztes, régi zászlót kirakta az ablakba, jelezve, hogy elsősegélyre be lehet jönni…Szükség is volt rá, de belőttek házba, a rendelőt és az erkélyt találták telibe, de addigra már valamiért a rendelőt a hatalmas előszobába költöztették…..És ez csak a kezdet volt …
Az iskolám a Práter utcai általános iskola volt, jó ideig csak volt…abban az utcában a 44.sz.házban úgy emlékszem a bomba a világító udvarban robbant és 38-an haltak meg, keresztanyámék is, a házmesteren kívül csak az unokahúgom(10 hónapos volt, az anyja a testével védte meg), maradt életben….. ezeket az eseményeket amíg élek nem tudom felejteni….
Gyújtsuk meg a gyertyát. és imádkozzunk, hogy ez ne ismétlődhessen meg…sajnos az akkori bűnösök még mindig nem bánták meg, sőt csak szítják az ellenségeskedést….

Köszönöm, ha elolvasták, de nem tudtam nem emlékezni….

Eddigi munkájukat sokak nevében is köszönöm!

További sikeres munkát kívánok!

K.-né L.Gy.
_____________________________________________________________________________

Wittner Mária téved. Odáig süllyedt ez a DK-s slepp, hogy dicső forradalmunkat pátosszal hazudtolja meg.

B.T.
_____________________________________________________________________________

Mikor lesz újra látható a mi civilösszefogásunk is ???
A “világ” szerint a tegnapiak “szelídek és okosak” voltak. (???)
Hányan vagyunk, akik szerint a tegnapi sétálók megvezetettek és fogalmuk sincs, valójában miért tüntetnek? Miért nem mutatjuk ezt meg?
Mikor mutatja meg a szelíd és okos civilösszefogás azt, hogy sétálni kell VALAMIÉRT, mert ha bukik, akkor az ország SZABAD …  préda  lesz újra.
Ahogy Budapest már az…
Elindult a lejtő és nincs megállás,
csak a gödörbecsúszás,
ha nem sétál a Civilösszefogás.
Olyan üzenetet IS adva, hogy a narancsbaöltözött vörös rablástól IS legyen szabadság!
egy hang,
de sokaké is
_______________________________________________________________________________

A kádárista gyilkos diktatúra ellenzéki utód pártjai a szabadságharcosok emlékművénél koszorúztak (XXII kerületben tegnap), vajon mit gondolunk erről?
S.P.
______________________________________________________________________________

1956.októberében a VVE-n tanácskozás zajlott, vezetője Dr.Brusznyai Árpád volt. A fél város várta, hogy döntenek és .”..ha kell megyünk az oroszok, az avh-sok ellen…” Segítettem megoldani a problémát, odajött – kísérettel…. 2 ávh-s tiszt – fogadták őket – tanácskozás után békével távoztak. A tömegnek nem tetszett, hangoskodtak, de mindenki hazament.  És a városi kommunisták mégis elérték, hogy Dr.Brusznyai Árpád életét elvették. Akkor 3 éves volt a kislányuk.
Átéltem a háborút, a kommunizmust, szinte félelemmel éltünk évtizedekig, és ki tudja milyen jövő előtt áll az emberiség.
Tisztelettel: F. J-né
_____________________________________________________________________________

Teljes mértékben egyetértek Közleményükkel!
Csendben ünneplünk.
Reggel a Sziklatemplomban a misén csodálatosan emlékeztek.
üdvözlettel,
D. J-né
____________________________________________________________________________

Igen, Tisztelet a Hősöknek, akik valóban életüket feláldozva harcoltak a szabadságért, végül bebörtönzés, halál várt Rájuk a Kádár- rezsim megtorlásaként. Ez a diktatúra!Csendben, a gyertyák lángjai Értük lobogjanak,mert Ők az igazi Hősök!Példamutató harcuk, kiállásuk tette lehetővé, hogy ma szabad jogállamban élhetünk!Köszönet és fejhajtás hősiességük előtt!! Lelkünkben, most így csendben ezt tesszük.Akik pedig ma tüntetnek méltatlanul meggyalázzák emléküket.

Az otthoni gyertyák lángjaival minden  jóérzésű magyar ember kiáll a Hősök által kiharcolt szabadság mellett.Igy fogjunk össze ebben COVID-os helyzetben, vigyázva egymásra, vigyázva a Hőseink emlékére!

Szeretettel,
W-né Zs. Á. dr.(ny. vez.tanár)
_____________________________________________________________________________

HA EZEK FORRADALMÁROK, AKKOR ÉN, AKI IGAZI 56-os,
ÉN MI VAGYOK? MÁSKÜLÖNBEN, VALÓJÁBAN MÁR ELLOPTÁK TŐLÜNK A DICSŐSÉGET, A BOLSIK NAGYOBB BECSBEN TARTOTTÁK AZ UN. VETERÁNJAIKAT.
DE MIÉRT IS CSODÁLKOZOM, EZ EGY ILYEN ORSZÁG.
2006-ig MÉG ELÉR A MEMÓRIÁJUK.
KF