Olvasói levél

Tisztelt Fórum!

Nagyon egyetértek azzal, hogy első lépés tisztázni, mekkora rendezvény várható, nehogy a bolhából elefántot csináljunk.

Tekintve, hogy ez egy szellemi harc (honvédelem), elképzelhetőnek tartanám, hogy a püspökök, egyházi vezetők pont erre az időre intenzív imaalkalmakat szerveznének.”Ez a lélek csak imádsággal és böjttel űzhető ki.” Cél szerintem az, hogy az ország lelkileg emelkedjen. Megtérni minden nap szükséges még a hívőknek is, nem csak a hittől távol élőknek. Kérdés persze, mennyire kell tudatosítani, hogy mi miatt van az imaösszejövetel. Lehet olaj a tűzre. Talán elég, ha az egyházak vezetői tunak erről.

El tudnám képzelni, hogy a megtérésért/megújhodásért rendszeresen és kitartóan imádkoznánk. Érdemes lenne leginkább a legsérülékenyebb korosztályt, a tizen és huszonéveseket megszólítani.

Esetleg érdemes lenne a közszolgálati TV-ben is adni a You Tube-n elérhető:

-„pörgős” Hodász András atyát, akinek a stílusát jól „veszik” a fiatalok

– a Hitgyülekezete által fordított Joyce Meyer előadásokat. Gyakorlati útmutatásokat ad a megtérésre, boldog életvitelre közérthető nyelven a Biblia által.

Lehet, hogy mivel külföldön élek, tűnik úgy, hogy az Egyház alszik. Pedig „itt az óra, hogy felébredjünk az álomból”. Ezért írtam, hogy a püspököknek, egyházi vezetőknek a megtérésre fel kellene hívni a figyelmet mégpedig erővel és hatalommal, a Szentlélek erejében.

Isten Noénak a vízözön után azt mondta, nem fogja többé vízzel, hanem tűzzel elpusztítani a földet. Ha most körbenézek a világban, mindenütt tűz van. Bejrutban, bozót- és erdőtüzek sokfelé, hacsak a „békés természetű” tüzeket említem. Ezek a tüzek, de más katasztófák is úgy lepik meg az embereket, „mint szülő asszonyt a szorongása”. Videók tanuskodnak arról, hogy egyik pillanatban még beszél, vagy békésen alszik valaki a másik pillanatban már rászakadt a katasztrófa, vagy a halál. Készen kell lennünk, mert nem tudjuk, mit hoz a holnap és hogy  meddig élünk. „Nősülünk és férjhez megyünk mindaddig a napig,” mert nem vettük figyelembe az idők jeleit. Sajnos nem jó idők járnak. Igen, éppen ideje a vészharangot megkongatni. Amint II. János Pál pápa mondta, „Nektek, a harmadik évezred egyházának, meg kell fékeznetek a megszállást. Nem hadseregekkel, a hadseregek nem lesznek elegendők, hanem a hitetekkel, amit annak teljességében éltek meg.”Miniszterelnökünk is megtehet mindent, és meg is tesz, de ha mi papok és hívek nem tesszük meg a saját részünket, elbukunk.

Persze nem szabad a legnagyobb tényről sem elfeledkezni. „Jézus az Úr” a világ felett, neki jár ki minden dícséret és imádás. Jézus a kereszten már legyőzte a gonoszt, bármilyen erősnek tetteti is magát a gonosz, elbukott. Jézus megígérte, hogy „velünk lesz a világ végéig”, tehát nem kell félnünk. Persze, kérdés, hogy kevesebb, vagy több szenvedés után lesz ez nyilvánvaló a jó, a legfőbb Jó győzelme. De ez csak rajtunk függ.

Hát ez az, amit a püspököknek, egyházi vezetőknek jó lenne elmondani.  Talán Önökre jobban hallgatnak.

Tisztelettel:
Dr. D.Á.

Melléklet:

BIENNO, 12:28. 28.11.2017
A lengyel pápa egykori bizalmasa szerint a katolikus egyházfőnek prófétai látomása volt Európa muszlim inváziójáról.

Monseigneur Mauro Longhi tanulóként gyakran elkísérte Szent II. János Pál pápát az útjain. Mgr. Mauro Longhi most egy észak-olaszországi városban tartott előadást a pápa életéről. Ebből kiderült, a szentatya nagyon misztikus személyiség volt, többször „beszélgetett” a Szűzanyával, de gyakorta voltak látomásai is.

Longhi állítása szerint II. János Pál pápa 1992-ben elmesélte neki az egyik legszörnyűbb látomását, melyet valaha látott, s melyben Európa jövőjéről volt szó.

Mondd el ezt azoknak, akikkel majd a harmadik évezred egyházában találkozol. Látom az egyházat egy halálos sebtől szenvedni. Egy mélyebbtől, fájdalmasabbtól, mint ezé az évezredéi.”

– utalt a szentatya kommunizmusra és a náci totalitarianizmusra.

>Iszlamizmusnak hívják. Meg fogják szállni Európát. Láttam a hordákat nyugattól keletig érkezni <<, és felsorolta nekem valamennyi országot, egytől egyig: Marokkótól Líbiáig és Egyiptomig, és így tovább, egészen keletig.”

János Pál pápa hozzátette Longhinak:

Meg fogják szállni Európát, Európa olyan lesz, mint egy pince, régi emlékek, árnyékok, pókhálók. Családi hagyatékok. Nektek, a harmadik évezred egyházának, meg kell fékeznetek a megszállást. Nem hadseregekkel, a hadseregek nem lesznek elegendők, hanem a hitetekkel, amit annak teljességében éltek meg.”

A lengyel egyházfő életében fontos szerepet játszott a katolikusok és a muszlimok közötti párbeszéd kialakítása, a két fél megbékéltetése. Az egyik szimbolikus lépés ennek kapcsán például az volt tőle, hogy pápaként először látogatott meg egy mecsetet. II. János Pál pápa azonban arra mindig gondosan ügyelt, hogy kihangsúlyozza: a keresztény gyökerű európai kultúra és az iszlám gondolkodás között áthidalhatatlan különbségek vannak.

(Katolikus Válasz, Catholic Herald)

_____________________________________________________________________

Kedves Levélíró!

Köszönettel tartozunk Önnek a közösségünkért aggódó együttgondolkodásért, miközben nem feledhetjük,
hogy keresztény világunk az eucharisztikus kongresszusra készül, folyamatos imával.
A budapesti belvárosi templom éjjel-nappal fogadja a híveket a folyamatos szentségimádásra!

Tehát jelenleg is vannak lehetőségeink az ima erejének megtapasztalására.
Lehet, hogy elegendő lenne ezen lehetőségek folyamatos napirenden tartása, amit most mindenképpen  megfontolunk!

Üdvözlettel
CÖF-CÖKA vezetősége

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!