2019. november 13-án Nyíregyházára látogatott el a CÖF és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége egy közös rendezvény keretében. A helyi szakképzési centrum vendégeként bemutattuk 4 évszakos, helyben megtermelt alapanyagokból előállítható ételeinket tartalmazó receptgyűjteményünket, az érdeklődők ezeket meg is kóstolhatták. Az esemény végén Buday Péter mesterszakács friss gyümölcsjoghurtot és fagylaltot készített.
Az esemény másik eleme az idei évben elkezdett befőzőautomata kihelyezési programunkat mutatta be, egyúttal átadásra került 16 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közintézményhez, civil szervezethez ezekből a gépekből, melyek segítségével a helyben megtermelt alapanyagokat tartósítószer nélkül lehet feldolgozni, a konzervált termékek saját fogyasztásra, szociális céllal illetve értékesítésre is alkalmasak az egészségügyi előírások betartása mellett. Javasoljuk, hogy a közétkeztetési konyhák használják ezt saját fogyasztásra, ezáltal az általuk ellátottak pl. friss almalevet fogyaszthatnak, míg a manapság sajnálatos módon alacsony áron értékesíthető szabolcsi alma fölöslege ezáltal hasznosítható.
HN
Fotók: https://www.nyiregyhaza.hu/galeriak/korszeru-gyermeketkeztetes
Nyíregyházi televízió: https://www.youtube.com/watch?v=EqtMmal9T10
Kölcsey Televízió: http://kolcseytv.hu/egeszseges-gyermeketkeztetes/