NYÍLT LEVÉL – Antonio Tajani az Európai Parlament elnöke részére

Antonio Tajani
az Európai Parlament elnöke

Tisztelt Elnök Úr!

A CÖF-CÖKA a Kárpát-medence jelentős magyar civil szervezete örömmel és várakozással értesült, hogy Önt, mint régóta tisztelt néppárti politikust az Európai Parlament elnökévé választotta.

Az elmúlt időben sokszor próbáltuk konstruktív és néha kritikus javaslatainkkal segíteni az Unió intézményeinek hatékonyságát, eredményességét. Sajnálatunkra a keveset mondó válaszok nem voltak kielégítőek. Ezt nemcsak a magyar polgárok, hanem láthatóan saját kezdeményezéseik kapcsán az Európa polgárai is kifogásolták.

Az Unió és polgárai közötti együttműködés hatékonyságát kívánjuk optimálisabbá tenni azzal, hogy a 28 tagország szellemi honvédőit lengyel barátainkkal együtt mozgalomba szervezzük. Szeretnénk, ha hangunk elhallatszana Brüsszelig. Büszkék vagyunk arra, hogy nem teszünk egyebet, mint követjük az Uniót alapító atyák korszakalkotó iránymutatását. A nemzetek szuverenitásának ésszerű megtartása mellett újszerű közösségünk az eddiginél erőteljesebb civil összefogásra épül. Feladatunk a zsidó keresztény kultúrára támaszkodva fenntartani Európa 2000 éves hagyományos civilizációját.

A 21. század a rohanó világjelenségek korszaka. A társadalmat érintő kihívásokra az emberi sorskérdésekre a közjót figyelembe vevő gyors válaszokat kell adni. Az EP tiszteletre méltó feladata lehet a közvetett képviselői demokrácia mellett a polgárok közvetlen véleményének megfontolása és a megnyugtató válaszadás.

Tisztelt Elnök Úr szeretnénk figyelmébe ajánlani, hogy az Európai Unió polgári kezdeményezésekről szóló törvénye cinikus és áldemokratikus. Reformálásra szükség van, bürokratikus elemeitől ideje megszabadulni. A CÖF-CÖKA az elvégzendő munkához rövid időn belül megküldi az általa javasolt törvénytervezetet.

Felelősségteljes munkájához fáradhatatlan erőt, jó egészséget és sikereket kívánunk.

Budapest, 2017. január 19.

Csizmadia László
CÖF-CÖKA elnök

________________

Fontos siker. A magyar szellemi honvédők kezdeményezése, ha araszolva is, de halad!

Csizmadia László
CÖF-CÖKA elnök